У фонду Матичне библиотеке Источно Сарајево архив и фонотека РТВИС

29.10.2020. 10:21
0
ИЗВОР: СРНА

Стечајни управник Радија и телевизије Источно Сарајево /РТВИС/ Радослав Братић и вршилац дужности директора Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац потписали су споразум којим архив програма и фонотека овог медија, који је у стечају, прелазе у власништво Библиотеке, гдје ће бити дио завичајне збирке.

Архив програма Телевизије Источно Сарајево садржи 5.770 ДВД-јева на којима су емисије које су снимљене и емитоване од почетка рада 1. септембра 2008. године до престанка рада, те ће представљати значајан дио завичајне збирке Матичне библиотеке.

Фонотека Радија Источно Сарајево садржи неколико хиљада носача звука од аудио-касета, ЦД-ова и плоча и биће дио фонда некњижне грађе Матичне библиотеке.

Након стручне обраде, архив програма и фонотека биће доступни корисницима Библиотеке у складу са правилима о кориштењу завичајне збирке, објављено је на званичној страници Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Промоција књиге Мирка Шошића „Живот у рату (доктори у рату)“ у Источном Новом Сарајеву Промоција књиге Мирка Шошића „Живот у рату (доктори у рату)“ у Источном Новом Сарајеву
Књижевно вече Драгана Вилића у Источном Новом Сарајеву Књижевно вече Драгана Вилића у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    6h 11m
    8
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 7m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    23h 52m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    20h 51m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 3m
    0