У Храм Светог Саве у Сплиту стигле иконе непроцјењиве вриједности

30.05.2022. 09:54
0
ИЗВОР: srna.rs

Реплике светогорских икона Пресвете Богородице Тројеручице и Млекопитатељнице са Свете Горе стигле су у сплитски православни храм посвећен Светом Сави, гдје су их дочекали Његово преосвештенство епископ далматински Никодим, свештенство и мноштво вјерника.

Епископ Никодим, заједно са сплитским свештенством и мноштвом окупљеног вјерног народа, дочекао је ове иконе неепроцјењиве вриједности, након чега је јуче служена Света архијерејска литургија.

- Окупили смо се поводом велике радости, јер смо за нашу малу заједницу добили копије чудотворне иконе Пресвете Богородице Тројеручице, која се налази у Хиландару, и Богородице Млекопитатељнице, која се налази у испосници Светога Саве у Кареји, на Светој Гори - рекао је епископ далматински.

Епископ Никодим је навео да ће се вјерни народ молити Пресветој Богородици да буде заступница свих људи, саопштено је из Епархије далматинске.

- Спасење можемо задобити само заједно, када се радујемо једни другима и налазимо Бога у својим ближњима, а то подразумева да треба да имамо љубави и према непријатељима својим и снаге да опростимо онима који нам зло чине, јер ћемо тако најпре заслужити милост Божију - рекао је епископ далматински.

Владика је изразио захвалност угледном привреднику из Србије Милану Поповићу, који је донирао иконе цркви у Сплиту.

Епископ Никодим позвао је вјернике да се пред овим иконама моле за довршетак давно започетог сплитског храма Светог Саве.

Коментари 0
Повезане вијести
Започети радови на обнови Храма Светог Саве у Завидовићима Започети радови на обнови Храма Светог Саве у Завидовићима
Тајно склониште ЈНА на Вису, могло преживјети и атомску бомбу (ВИДЕО) Тајно склониште ЈНА на Вису, могло преживјети и атомску бомбу (ВИДЕО)
Беба транспортована из Сплита у Болницу "Србија" доброг општег стања Беба транспортована из Сплита у Болницу "Србија" доброг општег стања
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    17h 15m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 10m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 58m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 4m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    20h 32m
    0