У Источном Сарајеву 3. маја обиљежавање годишњице напада у Добровољачкој

29.04.2020. 20:19
0
ИЗВОР: СРНА

Егзодус Срба из Западне Славоније 1995. године биће обиљежен у Градишци 1. маја, страдање припадника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја, док ће 9. мај - Дан побједе над фашизмом бити обиљежен у Бањалуци, одлучено је на сједници Републичког штаба за ванредне ситуације усвојеним Закључком о обиљежавању историјских догађаја за вријеме ванредног стања.

Поводом егзодуса Срба из западне Славоније биће положени вијенци и цвијеће на спомен-плочу код Цркве Пресвете Богородице уз присуство минималног броја представника институција Српске и града Градишка и без присуства грађана, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Страдање припадника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву биће обиљежено 3. маја на војничком гробљу у Миљевићима, а тим поводом биће положени вијенци и цвијеће у присуству минималног броја представника институција Српске и града Источно Сарајево и општина, а без присуства грађана.

Републички штаб је данас на сједници у Бањалуци одлучио да ће Дан побједе над фашизмом бити обиљежен на Тргу палих бораца у Бањалуци 9. маја полагањем вијенаца и цвијећа на споменик погинулим борцима из НОР-а уз присуство највиших званичника Српске и Амбасаде Русије у БиХ, а без присуства грађана.

Коментари 0
Повезане вијести
Прошле 32 године од мучког убиства војника ЈНА у Добровољачкој улици Прошле 32 године од мучког убиства војника ЈНА у Добровољачкој улици
„Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовоља...
У паклу Скендерије У паклу Скендерије
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 36m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 35m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 17m
    4
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 48m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 50m
    0