У Источном Старом Граду обиљежен Дан бораца Републике Српске

16.02.2021. 09:39
0
ИЗВОР: gradistocnosarajevo.com

Полагањем вијенаца на споменик погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата, општинска борачка организација Источни Стари Град јуче је обиљежила Дан борачке организације Републике Српске.

Вијенце су положили и предсједник СО Источни Стари Град, представници Општине Источни Стари Град, и директори јавних предузећа.

Предсједник Општинске борачке организације се обратио борцима, породицама погинулих бораца у одбрамбено- отаџбинском рату и присутнима гдје је изразио захвалност што су упркос епидемиолошким условима дошли да положе вијенце и да помену страдале саборце.

-Наша је обавеза да на овом споменику полажемо вијенце и да се сјећамо наше браће који су дали своје животе за стварање Републике Српске. Република Српска је једини гарант нашем народу за останак и опстанак на овим просторима и имамо обавезу да за важне датуме положимо вијенце и држимо парастосе - рекао је Драгољуб Дерикоња.

И овом приликом је наглашено да је статус бораца, али и породица погинулих бораца јако лош и да је потребно више и боље радити како би се ствари суштински мијењале.

Коментари 0
Повезане вијести
Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 26m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    4h 24m
    12
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    12h 50m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    11h 5m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    12h 44m
    0