У Источном Старом Граду почела вакцинација старијих од 65 година

16.04.2021. 12:11
0
ИЗВОР: Катера

У Амбуланти породичне медицине "Стари Град" Хреша, у општини Источни Стари Град, почела је вакцинација против вируса корона лица старијих од 65 година, објављено је на званичној страници Општине Источни Стари Град.

Вршилац дужности директора Амбуланте Татјана Бекрић рекла је да је ова здравствена установа добила вакцине произвођача "Синовак".

Она је напоменула да су сви пацијенти испуњавали услове за процес вакцинације, без контраиндикација које би им онемогућиле да приступе процесу вакцинације.

- Први корак је био мјерење тјелесне температуре и сатурација кисеоника, а потом и сама апликација вакцине. Након вакцинације за пацијенте је била обезбијеђена просторија у којој су се задржали под надзором 15 минута до пола сата, у случају појаве неке реакције - истакла је Бекрићева.

Пацијенти су упозорени да им се у току дана може јавити пролазна малаксалост и температура, што се сматра очекиваном реакцијом на вакцину, саопштено је на званичној страници ове општине.

Из Амбуланте су позвали све пацијенте старије од 65 година који се још нису пријавили за вакцинацију, да то учине, како би тренутна ситуација у вези са вирусом корона у што блажем облику била превазиђена.

Коментари 0
Повезане вијести
Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 38m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    9h 36m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    18h 2m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    16h 17m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    17h 56m
    0