U Istočnom Starom Gradu počela vakcinacija starijih od 65 godina

16.04.2021. 12:11
0
IZVOR: Katera

U Ambulanti porodične medicine "Stari Grad" Hreša, u opštini Istočni Stari Grad, počela je vakcinacija protiv virusa korona lica starijih od 65 godina, objavljeno je na zvaničnoj stranici Opštine Istočni Stari Grad.

Vršilac dužnosti direktora Ambulante Tatjana Bekrić rekla je da je ova zdravstvena ustanova dobila vakcine proizvođača "Sinovak".

Ona je napomenula da su svi pacijenti ispunjavali uslove za proces vakcinacije, bez kontraindikacija koje bi im onemogućile da pristupe procesu vakcinacije.

- Prvi korak je bio mjerenje tjelesne temperature i saturacija kiseonika, a potom i sama aplikacija vakcine. Nakon vakcinacije za pacijente je bila obezbijeđena prostorija u kojoj su se zadržali pod nadzorom 15 minuta do pola sata, u slučaju pojave neke reakcije - istakla je Bekrićeva.

Pacijenti su upozoreni da im se u toku dana može javiti prolazna malaksalost i temperatura, što se smatra očekivanom reakcijom na vakcinu, saopšteno je na zvaničnoj stranici ove opštine.

Iz Ambulante su pozvali sve pacijente starije od 65 godina koji se još nisu prijavili za vakcinaciju, da to učine, kako bi trenutna situacija u vezi sa virusom korona u što blažem obliku bila prevaziđena.

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    6h 21m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    19h 31m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    20h 3m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    18h 22m
    0
  • Mladić izboden nožem u parku!
    22h 25m
    0