У Лепосавићу ухапшен Србин

18.08.2023. 18:41
0
ИЗВОР: glassrpske.com/kosovo-online.com

Тзв. косовска полиција је данас ухапсила Небојшу Виријевића из Лешка, код Лепосавића, који је у сриједу са суграђанима протестовао због покушаја замјеника министра привремених приштинских институција за заједнице и повратак Радојице Радомировића да уђе у општинску зграду, потврдио је за Тањуг адвокат Небојша Влајић.

Он је навео да је Виријевић ухапшен јутрос и да се налази у Полицијској управи Јужна Митровица због кривичног дјела пријетња које је наводно учинио према Радомировићу.

Њему је одређено полицијско задржавање од 48 сати, а сутра ће, како каже, највјероватније бити изведен пред судију.

Влајић каже да је Виријевић данас дао изјаву у вези са тим дешавањима и да ће сутра бити изведен пред судију како би се изјаснио о самом догађају.

- Он је приведен под оптужбом за кривично дјело пријетња које је наводно учињено према Радојици Радомировићу. Очекујем да сутра буде изведен пред судију како би се изјаснио о цијелом догађају - каже Влајић.

Виријевић је запослен као радник обезбјеђења у предшколској установи "Весело детињство" у Лешку, а његова колегиница Јасмина Савић каже за Косово онлајн да је њен колега ухапшен на кућном прагу, наочиглед своје фамилије и болесне мајке и без иједног доказа.

- Као и претходних 90 дана и у сриједу смо мирно протестовали испред зграде Општине Лепосавић, сваког дана смо ту, љекари, просвјетни радници, општински радници и сви грађани који не могу да остваре своја права у вези са личним документима и потврдама које се ваде у општинским канцеларијама. Данас је наочиглед чланова фамилије и своје болесне мајке ухапшен на кућном прагу Небојша Виријевић, мој колега са којим радим десет година. Поштен и вриједан домаћин и отац троје дјеце - каже Савић.

Додаје да је Виријевић ухапшен под оптужбом да је пријетио Радомировићу, што, каже Савић, није тачно.

- Радомировић јесте извиждан, али му ни у једном моменту није пријећено, иако је снимао окупљене, што је иначе кривично дјело, колико ја знам. Сматрамо да ово што се спроводи над Србима представља највећу могућу тортуру. Свјесни смо да Аљбин Курти оваквим понашањем жели да застраши Србе, да не бисмо више долазили испред општине гдје годинама радимо - каже Савић.

Наводи да је Радомировић покушао да са групом од десетак људи уђе у зграду код нелегитимног градоначелника Љуљзима Хетемија, који је изабран са само 100 гласова.

- Нико од нас не може да схвати како на очиглед међународне заједнице, која се толико позива на демократију, да у чисто српској средини буде градоначелник човјек који ни у једном моменту није нашао за сходно да се појави пред људима које хоће да представља - каже Савић.

Истакла је да од својих захтијева неће одустати и да ће и сутра као и сваког наредног дана бити испред општинске зграде.

- Не желимо да одустанемо од наших захтијева и бићемо ту сваког наредног дана. Протестоваћемо свим демократским средствима која су дозвољена у цијелом свијету - каже Савић.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
У храму у Лепосавићу служено вечерње са изношењем плаштанице У храму у Лепосавићу служено вечерње са изношењем плаштанице
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Најчитаније
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    23h 28m
    5
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    21h 50m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    18h 22m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    20h 15m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    19h 0m
    1