U Leposaviću uhapšen Srbin

18.08.2023. 18:41
0
IZVOR: glassrpske.com/kosovo-online.com

Tzv. kosovska policija je danas uhapsila Nebojšu Virijevića iz Leška, kod Leposavića, koji je u srijedu sa sugrađanima protestovao zbog pokušaja zamjenika ministra privremenih prištinskih institucija za zajednice i povratak Radojice Radomirovića da uđe u opštinsku zgradu, potvrdio je za Tanjug advokat Nebojša Vlajić.

On je naveo da je Virijević uhapšen jutros i da se nalazi u Policijskoj upravi Južna Mitrovica zbog krivičnog djela prijetnja koje je navodno učinio prema Radomiroviću.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, a sutra će, kako kaže, najvjerovatnije biti izveden pred sudiju.

Vlajić kaže da je Virijević danas dao izjavu u vezi sa tim dešavanjima i da će sutra biti izveden pred sudiju kako bi se izjasnio o samom događaju.

- On je priveden pod optužbom za krivično djelo prijetnja koje je navodno učinjeno prema Radojici Radomiroviću. Očekujem da sutra bude izveden pred sudiju kako bi se izjasnio o cijelom događaju - kaže Vlajić.

Virijević je zaposlen kao radnik obezbjeđenja u predškolskoj ustanovi "Veselo detinjstvo" u Lešku, a njegova koleginica Jasmina Savić kaže za Kosovo onlajn da je njen kolega uhapšen na kućnom pragu, naočigled svoje familije i bolesne majke i bez ijednog dokaza.

- Kao i prethodnih 90 dana i u srijedu smo mirno protestovali ispred zgrade Opštine Leposavić, svakog dana smo tu, ljekari, prosvjetni radnici, opštinski radnici i svi građani koji ne mogu da ostvare svoja prava u vezi sa ličnim dokumentima i potvrdama koje se vade u opštinskim kancelarijama. Danas je naočigled članova familije i svoje bolesne majke uhapšen na kućnom pragu Nebojša Virijević, moj kolega sa kojim radim deset godina. Pošten i vrijedan domaćin i otac troje djece - kaže Savić.

Dodaje da je Virijević uhapšen pod optužbom da je prijetio Radomiroviću, što, kaže Savić, nije tačno.

- Radomirović jeste izviždan, ali mu ni u jednom momentu nije prijećeno, iako je snimao okupljene, što je inače krivično djelo, koliko ja znam. Smatramo da ovo što se sprovodi nad Srbima predstavlja najveću moguću torturu. Svjesni smo da Aljbin Kurti ovakvim ponašanjem želi da zastraši Srbe, da ne bismo više dolazili ispred opštine gdje godinama radimo - kaže Savić.

Navodi da je Radomirović pokušao da sa grupom od desetak ljudi uđe u zgradu kod nelegitimnog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija, koji je izabran sa samo 100 glasova.

- Niko od nas ne može da shvati kako na očigled međunarodne zajednice, koja se toliko poziva na demokratiju, da u čisto srpskoj sredini bude gradonačelnik čovjek koji ni u jednom momentu nije našao za shodno da se pojavi pred ljudima koje hoće da predstavlja - kaže Savić.

Istakla je da od svojih zahtijeva neće odustati i da će i sutra kao i svakog narednog dana biti ispred opštinske zgrade.

- Ne želimo da odustanemo od naših zahtijeva i bićemo tu svakog narednog dana. Protestovaćemo svim demokratskim sredstvima koja su dozvoljena u cijelom svijetu - kaže Savić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom
Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić
Obilježen Đurđevdan u Prizrenu Obilježen Đurđevdan u Prizrenu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    4h 56m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    5h 1m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    5h 53m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    18h 23m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    6h 7m
    0