У Милану отворена изложба о Николи Тесли

04.10.2019. 19:31
0
ИЗВОР: Tanjug

Музеј Николе Тесле отворио је у Милану до сада највећу изложбу у иностранству, која је како је оцијенила директорка Ивона Јевтић веома важна прилика да Италија али и читав свијет чују одакле је и шта је све урадио један од највећих свјетскх умова.

Јевтић је на свечаности отварања изложбе која је упрличена за новинаре и званице подсјетила на српско поријекло Николе Тесле, а њену изјаву да је Тесла Србин пренијели су сви италијански медији.

Јевтић је оцијенила да је изложба, постављена на више од 1.200 квадрата, коју ће публика моћи да види од сутра до 29. марта, прилика да се покаже дио онога чиме Музеј има да се похвали.

- Ово је прво гостовање Музеја Николе Тесле у Италији. Посетиоци ће моћи да виде причу о једном од највецих умова историје. Ту су и презентације специфичних простора као што су Теслина лабораторија у Колораду, чувена соба 3327 из хотела у Њујоркер у коме је живео и умро, дигитална апликација лабораторије на Лонг Ајленду и многе друге", рекла је она.

На питања новинара о поријеклу Тесле, Јевтић је подсјетила да велики научник потиче из православне српске породице.

- Његов отац Милутин био је православни свештеник и прво што ћете видети када одете у Смиљан, у његову родну кућу јесте православна црква у којој је богослужио Николин отац - казала је директора, наводи се у саопштењу Музеја достављеном Тањугу.

Амбасадор Србије у Италији Горан Алексић оцијенио је да је одржавање изложне важно и због сарадње двије земље.

Свечаности је присуствовао конзул у Милану Радмила Селаковић, представници дипломатског кора, угледни људи у Италији и представници медија.

Коментари 0
Повезане вијести
Троје повријеђених и шесторо несталих након експлозије Троје повријеђених и шесторо несталих након експлозије
Годишњица смрти Николе Тесле – господара муња, генија који је освијетлио свијет Годишњица смрти Николе Тесле – господара муња, генија који је освијетлио свијет
Вијенац за Николу Теслу умјесто на споменику завршио у кеси за смеће Вијенац за Николу Теслу умјесто на споменику завршио у кеси за смеће
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    11h 5m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 1m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    23h 30m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    10h 5m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    6h 58m
    0