У Мокром сахрањена мајка погинулог руског добровољца ВРС

28.11.2021. 18:57
3
ИЗВОР: Катера
Мајка погинулог руског добровољца у саставу Војске Републике Српске, који је погинуо 1994. године током Одбрамбено-отаџбинског рата, Галина Бочкарјева сахрањена је данас на гробљу Бљуштевац код Мокрог, општина Пале.
 
Представници Борачке организације општине Пале прочитали су на сахрани опроштајно писмо Галини Бочкарјевој, а исто преносимо у цјелости:
 
Поштована Галина,
 
Немојте нам замјерити што се овако скромно опраштамо од Вас. Ми Срби смо мали народ, и очигледно се не сналазимо добро у данашњим временима. Нема неког посебног оправдања, али данашњи испраћај молимо да прихватите и као наше извињење зато што према Вама нисмо били бољи за живота.
 
Галина Бочкарјева је рођена 1942. године, у Совјетском Савезу за вријеме Другог свјетског рата, или како га Руси називају Велики отаџбински рат. Битно је у свакој прилици не заборавити, и истаћи да су Руси и Срби страдалнички народи у великим ратовима. Осим што су народи страдалници, они су и праведници, и побједници.
 
Галина је родила два сина, Александра - Сашу и Михаила. Александар Бочкарјев Јурјевић је дана 10.02. 1994. године погинуо као добровољац у 23. години живота на Јеврејском гробљу. Након завршетка рата Галина је дошла са другим сином Михаилом на Сашин гроб, и одлучила да се настани у Републици Српској. Живјела је у својој кућици у Мокром, гдје је проводила највише времена, а све како би била близу гроба њеног Саше.
 
Одликована је Орденом ветерана рада у Совјетском Савезу. Галина има четворо унучади иза сина Михаила, који живе у Русији.
 
Опраштајући се од Галине уједно се захваљујемо и Саши, као и свим руским добровољцима који су животе положили за слободу Републике Српске и српског народа.
 
Нека јој Бог подари вјечни мир, нека је лака наша црна земља и Бог душу да јој прости.
 
Борачка организација општине Пале
Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Nada 01.12.2021. 00:33
    Једна и једина је мајка
  • Generic placeholder image
    Исток 29.11.2021. 06:11
    Мајко, хвала ти!
  • Generic placeholder image
    Goran 28.11.2021. 20:11
    Pocivajte u miru nasa braco
Повезане вијести
Мали Василије оперисан, Терзићима након стравичног пожара неопходна помоћ Мали Василије оперисан, Терзићима након стравичног пожара неопходна помоћ
Саша и Љена, муж и жена који су уградили животе у темеље Републике Српске Саша и Љена, муж и жена који су уградили животе у темеље Републике Српске
Помозимо породици Терзић – рачуни за улату финансијских средстава Помозимо породици Терзић – рачуни за улату финансијских средстава
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 54m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    21h 8m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    18h 58m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    11h 23m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    16h 56m
    0