U Mokrom sahranjena majka poginulog ruskog dobrovoljca VRS

28.11.2021. 18:57
3
IZVOR: Katera
Majka poginulog ruskog dobrovoljca u sastavu Vojske Republike Srpske, koji je poginuo 1994. godine tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, Galina Bočkarjeva sahranjena je danas na groblju Bljuštevac kod Mokrog, opština Pale.
 
Predstavnici Boračke organizacije opštine Pale pročitali su na sahrani oproštajno pismo Galini Bočkarjevoj, a isto prenosimo u cjelosti:
 
Poštovana Galina,
 
Nemojte nam zamjeriti što se ovako skromno opraštamo od Vas. Mi Srbi smo mali narod, i očigledno se ne snalazimo dobro u današnjim vremenima. Nema nekog posebnog opravdanja, ali današnji ispraćaj molimo da prihvatite i kao naše izvinjenje zato što prema Vama nismo bili bolji za života.
 
Galina Bočkarjeva je rođena 1942. godine, u Sovjetskom Savezu za vrijeme Drugog svjetskog rata, ili kako ga Rusi nazivaju Veliki otadžbinski rat. Bitno je u svakoj prilici ne zaboraviti, i istaći da su Rusi i Srbi stradalnički narodi u velikim ratovima. Osim što su narodi stradalnici, oni su i pravednici, i pobjednici.
 
Galina je rodila dva sina, Aleksandra - Sašu i Mihaila. Aleksandar Bočkarjev Jurjević je dana 10.02. 1994. godine poginuo kao dobrovoljac u 23. godini života na Jevrejskom groblju. Nakon završetka rata Galina je došla sa drugim sinom Mihailom na Sašin grob, i odlučila da se nastani u Republici Srpskoj. Živjela je u svojoj kućici u Mokrom, gdje je provodila najviše vremena, a sve kako bi bila blizu groba njenog Saše.
 
Odlikovana je Ordenom veterana rada u Sovjetskom Savezu. Galina ima četvoro unučadi iza sina Mihaila, koji žive u Rusiji.
 
Opraštajući se od Galine ujedno se zahvaljujemo i Saši, kao i svim ruskim dobrovoljcima koji su živote položili za slobodu Republike Srpske i srpskog naroda.
 
Neka joj Bog podari vječni mir, neka je laka naša crna zemlja i Bog dušu da joj prosti.
 
Boračka organizacija opštine Pale
Komentari 3
 • Generic placeholder image
  Nada 01.12.2021. 00:33
  Jedna i jedina je majka
 • Generic placeholder image
  Istok 29.11.2021. 06:11
  Majko, hvala ti!
 • Generic placeholder image
  Goran 28.11.2021. 20:11
  Pocivajte u miru nasa braco
Povezane vijesti
Pećina Mokranjska Miljacka proglašena spomenikom prirode u Srpskoj Pećina Mokranjska Miljacka proglašena spomenikom prirode u Srpskoj
"Grobari Pale" obradovali socijalno ugrožene porodice pred Božić "Grobari Pale" obradovali socijalno ugrožene porodice pred Božić
Tradicionalni uspon planinara "Javorine" na Ogorjelicu povodom 9. januara Tradicionalni uspon planinara "Javorine" na Ogorjelicu povodom 9. januara
Najčitanije
 • Detalji ubistva u Rogatici: Lovac iz nehata ubio drugog lovca
  5h 32m
  0
 • Zbog psa repetirao pištolj prema porodici
  11h 31m
  6
 • Uhapšen zbog ubistva u opštini Rogatica
  7h 8m
  0
 • Australija deportuje Đokovića iz zemlje
  17h 5m
  1
 • Šmit: Neću povući Inckov zakon, na Dodika više ne treba računati
  6h 47m
  8