U Mokrom sahranjena majka poginulog ruskog dobrovoljca VRS

28.11.2021. 18:57
3
IZVOR: Katera
Majka poginulog ruskog dobrovoljca u sastavu Vojske Republike Srpske, koji je poginuo 1994. godine tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, Galina Bočkarjeva sahranjena je danas na groblju Bljuštevac kod Mokrog, opština Pale.
 
Predstavnici Boračke organizacije opštine Pale pročitali su na sahrani oproštajno pismo Galini Bočkarjevoj, a isto prenosimo u cjelosti:
 
Poštovana Galina,
 
Nemojte nam zamjeriti što se ovako skromno opraštamo od Vas. Mi Srbi smo mali narod, i očigledno se ne snalazimo dobro u današnjim vremenima. Nema nekog posebnog opravdanja, ali današnji ispraćaj molimo da prihvatite i kao naše izvinjenje zato što prema Vama nismo bili bolji za života.
 
Galina Bočkarjeva je rođena 1942. godine, u Sovjetskom Savezu za vrijeme Drugog svjetskog rata, ili kako ga Rusi nazivaju Veliki otadžbinski rat. Bitno je u svakoj prilici ne zaboraviti, i istaći da su Rusi i Srbi stradalnički narodi u velikim ratovima. Osim što su narodi stradalnici, oni su i pravednici, i pobjednici.
 
Galina je rodila dva sina, Aleksandra - Sašu i Mihaila. Aleksandar Bočkarjev Jurjević je dana 10.02. 1994. godine poginuo kao dobrovoljac u 23. godini života na Jevrejskom groblju. Nakon završetka rata Galina je došla sa drugim sinom Mihailom na Sašin grob, i odlučila da se nastani u Republici Srpskoj. Živjela je u svojoj kućici u Mokrom, gdje je provodila najviše vremena, a sve kako bi bila blizu groba njenog Saše.
 
Odlikovana je Ordenom veterana rada u Sovjetskom Savezu. Galina ima četvoro unučadi iza sina Mihaila, koji žive u Rusiji.
 
Opraštajući se od Galine ujedno se zahvaljujemo i Saši, kao i svim ruskim dobrovoljcima koji su živote položili za slobodu Republike Srpske i srpskog naroda.
 
Neka joj Bog podari vječni mir, neka je laka naša crna zemlja i Bog dušu da joj prosti.
 
Boračka organizacija opštine Pale
Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Nada 01.12.2021. 00:33
    Jedna i jedina je majka
  • Generic placeholder image
    Istok 29.11.2021. 06:11
    Majko, hvala ti!
  • Generic placeholder image
    Goran 28.11.2021. 20:11
    Pocivajte u miru nasa braco
Povezane vijesti
Mali Vasilije operisan, Terzićima nakon stravičnog požara neophodna pomoć Mali Vasilije operisan, Terzićima nakon stravičnog požara neophodna pomoć
Saša i Ljena, muž i žena koji su ugradili živote u temelje Republike Srpske Saša i Ljena, muž i žena koji su ugradili živote u temelje Republike Srpske
Pomozimo porodici Terzić – računi za ulatu finansijskih sredstava Pomozimo porodici Terzić – računi za ulatu finansijskih sredstava
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    4h 47m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    11h 53m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    10h 20m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    6h 2m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    12h 12m
    0