У највећем музеју чоколаде можете видјети чоколадну фонтану

19.09.2020. 15:18
0
ИЗВОР: klix.ba

Произвођач чоколаде Линдт недавно је отворио највећи музеј чоколаде на свијету у Цириху. Уколико сте икада маштали о томе да прошетате стварном фабриком чоколаде, онда имате среће и то бисте могли остварити уколико отпутујете у Швајцарску.

Бизнис инсајдер пише да Линдт Хоум музеј има површину од 65.000 квадратних метара на којој се налази мноштво изложбених примјерака уз највећу свјетску продавницу Линдт производа те чоколатерију у којој можете испробати властите чоколадне креације.

Ту је и кафић те просторија за испробавање коју су назвали „Чоколадни рај“, а ту послужују посластице с чилијем и табаском у врућој чоколади, као и укусна јела попут салата с чоколадом.

Слика

У соби у којој је представљена историја чоколаде на располагању је и дигитални интеракцијски панорамски зид и округли сто па посјетиоци могу видјети како се узгаја какао и који се поступци пролазе како би се направила ова омиљена свјетска посластица.

Као да сама идеја није довољно импресивна, на улазу су поставили фонтану с чоколадом високу 10 метара. Како би посјетиоцима пружили јединствен доживљај, кроз фонтану тече 1.500 килограма праве отопљене чоколаде.

Цијела скулптура тежи три тоне, а изграђена је након детаљног дизајнирања и планирања.

Посјетиоцима је омогућено и посматрање настајања Линдт чоколада које почиње претварањем какаовца у течну чоколаду коју преливају у пралине или табле. Додатно, можете дизајнирати властиту таблу чоколаде и на одласку добити Линдтову куглицу.

Коментари 0
Повезане вијести
Посланици одобрили забрану истицања кукастог крста Посланици одобрили забрану истицања кукастог крста
Швајцарци најбогатији Швајцарци најбогатији
У школи у Швајцарској дјеца газила заставу Србије (ВИДЕО) У школи у Швајцарској дјеца газила заставу Србије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    9h 17m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    18h 9m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    12h 0m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    15h 45m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    6h 52m
    4