U najvećem muzeju čokolade možete vidjeti čokoladnu fontanu

19.09.2020. 15:18
0
IZVOR: klix.ba

Proizvođač čokolade Lindt nedavno je otvorio najveći muzej čokolade na svijetu u Cirihu. Ukoliko ste ikada maštali o tome da prošetate stvarnom fabrikom čokolade, onda imate sreće i to biste mogli ostvariti ukoliko otputujete u Švajcarsku.

Biznis insajder piše da Lindt Houm muzej ima površinu od 65.000 kvadratnih metara na kojoj se nalazi mnoštvo izložbenih primjeraka uz najveću svjetsku prodavnicu Lindt proizvoda te čokolateriju u kojoj možete isprobati vlastite čokoladne kreacije.

Tu je i kafić te prostorija za isprobavanje koju su nazvali „Čokoladni raj“, a tu poslužuju poslastice s čilijem i tabaskom u vrućoj čokoladi, kao i ukusna jela poput salata s čokoladom.

Slika

U sobi u kojoj je predstavljena istorija čokolade na raspolaganju je i digitalni interakcijski panoramski zid i okrugli sto pa posjetioci mogu vidjeti kako se uzgaja kakao i koji se postupci prolaze kako bi se napravila ova omiljena svjetska poslastica.

Kao da sama ideja nije dovoljno impresivna, na ulazu su postavili fontanu s čokoladom visoku 10 metara. Kako bi posjetiocima pružili jedinstven doživljaj, kroz fontanu teče 1.500 kilograma prave otopljene čokolade.

Cijela skulptura teži tri tone, a izgrađena je nakon detaljnog dizajniranja i planiranja.

Posjetiocima je omogućeno i posmatranje nastajanja Lindt čokolada koje počinje pretvaranjem kakaovca u tečnu čokoladu koju prelivaju u praline ili table. Dodatno, možete dizajnirati vlastitu tablu čokolade i na odlasku dobiti Lindtovu kuglicu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Poslanici odobrili zabranu isticanja kukastog krsta Poslanici odobrili zabranu isticanja kukastog krsta
Švajcarci najbogatiji Švajcarci najbogatiji
U školi u Švajcarskoj djeca gazila zastavu Srbije (VIDEO) U školi u Švajcarskoj djeca gazila zastavu Srbije (VIDEO)
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    5h 20m
    8
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    23h 42m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    20h 50m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    23h 56m
    2
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    20h 4m
    0