У недјељу почиње манифестација „Принципови дани“

19.06.2024. 14:46
0
ИЗВОР: katera.news

Традиционална манифестација „Принципови дани“ у Источном Новом Сарајеву почеће у недјељу, 23. јуна, отварањем шестог сазива ликовне колоније „Бели вук“ и самосталне изложбе фотографија Драгана Ђукића.

Отварање је предвиђено за 20.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево.

У уторак, 25. јуна, планиран је концерт ансамбла „Јуност“ из Новоомсковска (Русија), такође у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Изложба фотографија „Слике живота Албера Кана: Приштина, Призрен, Липљан и Грачаница 1913. године“, аутора Марка Марковића и Горана Судинаца, заказана је за сриједу, 26. јун.

Изложба, коју организују општина Источно Ново Сарајево и Архив БиХ, ће се одржати у 19.00 часова у Народном позоришту Источно Сарајево.

Слика

Манифестација за најмлађе – „Конференција беба“ одржаће се у четвртак, 27. јуна, у 18.00 часова на Тргу Републике Србије.

Исти дан, од 18.30 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево одржаће се промовија књиге „Казивање о ђедовима“ Синише Митрића, члана Удружења књижевника Србије. На истом мјесту, од 20.00 часова биће одиграна представа „Патријарх Павле“ (Бити човјек међу људима и нељудима) у режији Милана Руса.

Посљедњег дана манифестације, у петак, 28. јуна, биће организовано полагање цвијећа на гроб Гаврила Принципа, на сарајевском гробљу „Свети Арханђели Георгије и Гаврило“ у 10.00 часова, те на споменику Гаврилу Принципу у истоименом парку, у Источном Новом Сарајеву од 12.00 часова,

Након представљања радова шестог сазива ликовне колоније „Бели Вук“ од 19.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево, на истом мјесту, од 20.00 часова одржаће се Видовданска академија.

Коментари 0
Повезане вијести
Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 24m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 47m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 20m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 17m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 8m
    0