U nedjelju počinje manifestacija „Principovi dani“

19.06.2024. 14:46
0
IZVOR: katera.news

Tradicionalna manifestacija „Principovi dani“ u Istočnom Novom Sarajevu počeće u nedjelju, 23. juna, otvaranjem šestog saziva likovne kolonije „Beli vuk“ i samostalne izložbe fotografija Dragana Đukića.

Otvaranje je predviđeno za 20.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

U utorak, 25. juna, planiran je koncert ansambla „Junost“ iz Novoomskovska (Rusija), takođe u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Izložba fotografija „Slike života Albera Kana: Priština, Prizren, Lipljan i Gračanica 1913. godine“, autora Marka Markovića i Gorana Sudinaca, zakazana je za srijedu, 26. jun.

Izložba, koju organizuju opština Istočno Novo Sarajevo i Arhiv BiH, će se održati u 19.00 časova u Narodnom pozorištu Istočno Sarajevo.

Slika

Manifestacija za najmlađe – „Konferencija beba“ održaće se u četvrtak, 27. juna, u 18.00 časova na Trgu Republike Srbije.

Isti dan, od 18.30 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo održaće se promovija knjige „Kazivanje o đedovima“ Siniše Mitrića, člana Udruženja književnika Srbije. Na istom mjestu, od 20.00 časova biće odigrana predstava „Patrijarh Pavle“ (Biti čovjek među ljudima i neljudima) u režiji Milana Rusa.

Posljednjeg dana manifestacije, u petak, 28. juna, biće organizovano polaganje cvijeća na grob Gavrila Principa, na sarajevskom groblju „Sveti Arhanđeli Georgije i Gavrilo“ u 10.00 časova, te na spomeniku Gavrilu Principu u istoimenom parku, u Istočnom Novom Sarajevu od 12.00 časova,

Nakon predstavljanja radova šestog saziva likovne kolonije „Beli Vuk“ od 19.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, na istom mjestu, od 20.00 časova održaće se Vidovdanska akademija.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu
Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope" Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
Najčitanije
  • Obilježavanje Dana učitelj(ic)a - 5. oktobar
    12h 22m
    0
  • Katastrofa na putu Jablanica - Mostar: U potpunosti nestala cesta kod Komadinovog vrela
    12h 30m
    0
  • Spašen dječak kojem su roditelji poginuli na licu mjesta
    5h 50m
    0
  • Nevrijeme odnijelo krov, šteta velika
    14h 11m
    0
  • Zemljotres u BiH
    15h 57m
    0