У Новом Саду Булатовић ликвидиран из освете за убиство Лазаревића

11.09.2019. 11:30
0
ИЗВОР: Srpska.info

Жељко Булатовић (55), који је у понедјељак увече убијен у Новом Саду, највјероватније је ликвидиран из освете за убиство Мирослава Лазаревића (32) у Источном Сарајеву, сазнаје Српскаинфо.

Лазаревић је убијен у сачекуши 16. октобра 2016. у Источном Сарајеву. Због његовог убиства у Окружном суду у Бањалуци били су осуђени Саша Видовић и Жељков син Александар Булатовић.

Међутим, Врховни суд Републике Српске поништио је ову пресуду и суђење вратио на почетак.

Булатовић је убијен у понедјељак око 22 сата у новосадском Новом насељу, у Улици браће Дроњак испред броја 7. Он је ликвидиран испред зграде у којој је живио посљедњих 6 мјесеци. Према незваничним информацијама, убијен је хицима из пиштоља, а свједоци из околних зграда су чули пуцањ и потом покушаје репетирања.

Један од станара је испричао да је, када је изашао испред зграде, видио тијело Булатовића, који је лежало на паркингу у локви крви, док су форензичари вршили увиђај.

Убрзо послије убиства, полицијски инспектори из Новог Сада дошли су до сазнања да би ово убиство могло бити повезано с ликвидацијом Лазаревића.

Према нашим сазнањима, одмах су обавијестили Министарство унутрашњих послова Републике Српске. У МУП Српске су нам јуче рекли да су обавијештени о убиству и да су се одмах активно укључили у истрагу и размјену информација, те да сарађују с полицијом из Србије.

Наш саговорник истиче да постоје чврсте индиције да су ова два убиства повезана и да је Булатовић убијен у крвној освети због тога што је његов син оптужен за убиство Лазаревића.

Жељков син Александар је због убиства Лазаревића у Окружном суду у Бањалуци осуђен на 19 година затвора, а његов пријатељ Видовић на 20 година затвора. Међутим, Врховни суд Републике Српске укинуо је ову пресуду и вратио на ново суђење у бањалучки суд.

У међувремену, суђење им је опет завршено, а изрицање нове пресуде заказано за петак.

Оптужница Републичког јавног тужилаштва, подсјетимо, теретила је Видовића и Булатовића да су организовали убиство, те да су прво украли „БМW X5“, којим су се довезли до Источног Новог Сарајева.

Они су у близини Лазаревићеве куће направили сачекушу и чекали га да се врати кући. Када је Лазаревић с аутомобилом марке „голф 7“ наишао кроз Београдску улицу они су у њега испалили 24 хица из аутоматске пушке.

Нападачи су потом побјегли према Сарајеву, где су запалили украдени „БМW X5“ којим су побјегли.  У возилу су оставили аутоматску пушку с два оквира пуна муниције, а који су изгорјели. Сумњало се да су у убиству имали још једног саучесника, али његово име није никада откривено.

Боксерице с делфинима

Саша Видовић, који је осумњичен за убиство Лазаревића, приликом хапшења био је само у плавим боксерицама украшеним делфинима.

Рекао је ово у Окружном суду у Бањалуци свједок тужилаштва, полицајац Елвир Џухо, који је ухапсио Видовића. Џухо је испричао да је тог дана био на дужности и да су он и колега обавијештени да гори аутомобил у Алеји липа, те да могући извршиоци бјеже према Ченгић вили.

– Потом смо преко радио везе чули да су колеге ухапсили једног, а да други бјежи према топланама у насељу Ченгић вила, као и да на себи има црну јакну и  црне хлаче – рекао је Џухо.

Каже да су трагали за осумњиченим и да је он у једном тренутку искочио испред њиховог аутомобила.

– Одмах смо кренули да трчимо за њим и неколико пута смо га упозорили да стане. Када је дошао на паркинг схватио је да не може побјећи. Зауставио се и ја сам пришао и ставио му лисице. Било ми је чудно јер је горе имао дукс или јакну, а на ногама није имао хлаче већ је био само у боксерицама. Питао сам га гдје му је тренерка, а он је рекао да је тако дошао из Бијељине – испричао је Џухо.

Коментари 0
Повезане вијести
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Малољетница осумњичена за саучесништво изашла из притвора Малољетница осумњичена за саучесништво изашла из притвора
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    23h 21m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    21h 23m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    20h 16m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    19h 24m
    1
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    13h 51m
    1