У Палама сутра вакцинација особа старијих од 65 година

09.04.2021. 13:58
0
ИЗВОР: СРНА

У Дому здравља Пале сутра ће почети имунизација против вируса корона становника старијих од 65 година вакцином "астра зенека".

Начелник општине Пале Бошко Југовић, који је и командант Штаба за ванредне ситуације, рекао је Срни да на располагању имају 125 доза вакцине "астра зенека", те да грађани често имају дилему коју да користе.

- Вакцине се чувају на правилан начин и испоштоваћемо све спискове за вакцинисање. У уторак смо потрошили 100 вакцина `фајзер`, а у наредном периоду очекујемо сљедећу пошиљку. Процес имунизације грађана који су се пријавили по приоритетним групама биће организован по позиву из тимова породичне медицине - навео је Југовић.

Према његовим ријечима, вакцинисани су здравствени радници Дома здравља, те корисници и запослени Дома за старија лица "Натура", односно 250 становника, не узимајући у обзиром оне који су вакцину примили у Србији.

Југовић је напоменуо да се вакцинација врши у просторијама Дома здравља Пале у посебним просторијама уз поштовање свих препоручених мјера.

Коментари 0
Повезане вијести
Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани! Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Најчитаније
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    23h 40m
    6
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    4h 41m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    5h 29m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    20h 43m
    2
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    2h 27m
    0