У Палама уписано 177 првачића

10.05.2022. 14:44
0
ИЗВОР: srna.rs

У основним школама "Пале, "Србија" и "Мокро" на Палама уписано је 177 првачића, речено је Срни у овим образовним установама.

У Основној школи "Пале" уписано је 100 првачића, који ће бити распоређени у четири одјељења, рекао је Срни директор у овој образовној установи Александар Рајић.

Он је навео да је ове године уписано десет више првачића него прошле године, те да ће коначну информацију имати почетком јуна.

У Основној школи "Србија" тестирано је 57 првачића, рекао је Срни директор ове образовне установе Сања Марковић и додала да је у централној школи уписано 56 ученика, док је један првачић у подручном одјељењу Подграб.

Директор Основне школе "Мокро" у Мокром Радмила Веселиновић рекла је да је до сада уписано 20 првачића, и то 17 у централној и три ученика у подручној школи Хреша.

- У прошлој години је било уписано 17 првачића у централној школи, с тим да у подручним одјељењима није било првачића. То је мали број ђака којим не можемо бити задовољни - истакла је Веселиновићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 3m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    13h 17m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    11h 7m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    14h 22m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    9h 5m
    0