У петак отварање ликовног саборовања "Поглед"

25.09.2024. 12:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Међународно ликовно саборовање "Поглед 2024" биће отворено у петак, 27. септембра, на Хан Пијеску гдје се очекује учешће 10 умјетника из Србије и Републике Српске, најавили су из Јавне установе Центар за омладину и спорт "Поглед".

Свечано отварање Четвртог саобровања "Поглед 2024" планирано у 19.00 часова у Дому културе изложбом дјела насталих на претходним манифестацијама.

На Саборовању ове године учествује Милутин Ранковић из Лајковца, Драго Симић из Лознице, Александар Ињац и Марија Јагодић Згоњанин из Београда, затим Милијанко Михољчић, Петар Видаковић, Александра Лимуновић, Панто Пантић и Вања Манојловић из Бијељине, те Ана Јагодић Јовановић са Хан Пијеска.

- Умјетници ће четири дана стварати и радити у оквиру ресторана `Поглед`, планинарске колибе Планинарског друштва `Јавор - сунчана планина` у Кусачама и Излетишту `Комница` - рекли су Срни у Центру "Поглед".

Новина ове године јесте ликовна радионица за талентоване ученике Основне школе на Хан Пијеску, која ће трајати два дана, а водиће је умјетници учесници Саборовања.

Заинтересовани грађани моћи ће да прате настанак умјетничких дјела и да се друже са ствараоцима.

На свечаном затварању Саборовања у понедјељак, 30. сепетмбра, у 14.00 часова у умјетничком дјелу наступиће Сара Голић /гитара/, ученица Средње школе на Хан Пијеску.

Организатор манифестације је Јавна установа Центар за омладину и спорт "Поглед" са Хан Пијеска.

Коментари 0
Повезане вијести
Фестивал фолклора у Хан Пијеску (ВИДЕО) Фестивал фолклора у Хан Пијеску (ВИДЕО)
Славна историја нашег заборава - Заборављена српска гробља и споменици у Хан Пијеску Славна историја нашег заборава - Заборављена српска гробља и споменици у Хан Пијеску
Сутра нестабило и осјетно хладније Сутра нестабило и осјетно хладније
Најчитаније
  • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
    5h 19m
    5
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    3h 10m
    0
  • Све здравствене користи кестена
    5h 9m
    0
  • Метеоролози објавили какво нас вријеме чека ове седмице
    17h 32m
    0
  • Камиони са снимком о злостављању Срба на КиМ крстаре улицама Њујорка (ВИДЕО)
    16h 51m
    7