U petak otvaranje likovnog saborovanja "Pogled"

25.09.2024. 12:00
0
IZVOR: srna.rs

Međunarodno likovno saborovanje "Pogled 2024" biće otvoreno u petak, 27. septembra, na Han Pijesku gdje se očekuje učešće 10 umjetnika iz Srbije i Republike Srpske, najavili su iz Javne ustanove Centar za omladinu i sport "Pogled".

Svečano otvaranje Četvrtog saobrovanja "Pogled 2024" planirano u 19.00 časova u Domu kulture izložbom djela nastalih na prethodnim manifestacijama.

Na Saborovanju ove godine učestvuje Milutin Ranković iz Lajkovca, Drago Simić iz Loznice, Aleksandar Injac i Marija Jagodić Zgonjanin iz Beograda, zatim Milijanko Miholjčić, Petar Vidaković, Aleksandra Limunović, Panto Pantić i Vanja Manojlović iz Bijeljine, te Ana Jagodić Jovanović sa Han Pijeska.

- Umjetnici će četiri dana stvarati i raditi u okviru restorana `Pogled`, planinarske kolibe Planinarskog društva `Javor - sunčana planina` u Kusačama i Izletištu `Komnica` - rekli su Srni u Centru "Pogled".

Novina ove godine jeste likovna radionica za talentovane učenike Osnovne škole na Han Pijesku, koja će trajati dva dana, a vodiće je umjetnici učesnici Saborovanja.

Zainteresovani građani moći će da prate nastanak umjetničkih djela i da se druže sa stvaraocima.

Na svečanom zatvaranju Saborovanja u ponedjeljak, 30. sepetmbra, u 14.00 časova u umjetničkom djelu nastupiće Sara Golić /gitara/, učenica Srednje škole na Han Pijesku.

Organizator manifestacije je Javna ustanova Centar za omladinu i sport "Pogled" sa Han Pijeska.

Komentari 0
Povezane vijesti
Festival folklora u Han Pijesku (VIDEO) Festival folklora u Han Pijesku (VIDEO)
Slavna istorija našeg zaborava - Zaboravljena srpska groblja i spomenici u Han Pijesku Slavna istorija našeg zaborava - Zaboravljena srpska groblja i spomenici u Han Pijesku
Sutra nestabilo i osjetno hladnije Sutra nestabilo i osjetno hladnije
Najčitanije
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    5h 22m
    5
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    3h 13m
    0
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    5h 12m
    0
  • Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice
    17h 35m
    0
  • Kamioni sa snimkom o zlostavljanju Srba na KiM krstare ulicama Njujorka (VIDEO)
    16h 54m
    7