У петак пливање за Часни крст у Војковићима

16.01.2024. 09:10
0
ИЗВОР: katera.news

Традиционално богојављенско пливање за Часни крст биће одржано у петак, 19. јануара у ријеци Жељезници у Војковићима, у општини Источна Илиџа.

Старт пливачке трке, која се одржава осми пут у Војковићима, налази се испод Моста Ратка Мочевића, а за Часни крст треба пливати 33 метра, која симболизују број година живота Исуса Христа. Побједник ће добити златник, а остали учесници дипломе и медаље.

Богојављенско пливање организују Српско културно-умјетничко друштво "Војковићи", општина Источна Илиџа и Црквена општина Војковићи.

Претходно ће у Храму Светог свештеномученика Петра Дабробосанског бити служена Света литургија са почетком у 9.00 часова, а у 10.00 часова биће одржано велико освећење воде.

Литија ће испред храма кренути у 11.30 часова, када ће бити одржано и пливање.

За 14.00 часова је планиран ручак и додјела награда.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима
У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО) У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    17h 20m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 15m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 3m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 9m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    20h 37m
    0