U petak plivanje za Časni krst u Vojkovićima

16.01.2024. 09:10
0
IZVOR: katera.news

Tradicionalno bogojavljensko plivanje za Časni krst biće održano u petak, 19. januara u rijeci Željeznici u Vojkovićima, u opštini Istočna Ilidža.

Start plivačke trke, koja se održava osmi put u Vojkovićima, nalazi se ispod Mosta Ratka Močevića, a za Časni krst treba plivati 33 metra, koja simbolizuju broj godina života Isusa Hrista. Pobjednik će dobiti zlatnik, a ostali učesnici diplome i medalje.

Bogojavljensko plivanje organizuju Srpsko kulturno-umjetničko društvo "Vojkovići", opština Istočna Ilidža i Crkvena opština Vojkovići.

Prethodno će u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog biti služena Sveta liturgija sa početkom u 9.00 časova, a u 10.00 časova biće održano veliko osvećenje vode.

Litija će ispred hrama krenuti u 11.30 časova, kada će biti održano i plivanje.

Za 14.00 časova je planiran ručak i dodjela nagrada.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima
U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO) U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 37m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    20h 10m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 36m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 49m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    9h 18m
    3