У петак почиње градња моста на Сави

08.10.2019. 09:55
0
ИЗВОР: Srna

Градња моста на Сави код Градишке званично би требало да почне у петак, 11. октобра, под будним оком европских званичника који су већ најавили свој долазак, пише данашњи "Глас Српске".

Иако је првобитно било најављено да ће изградња почети сутра, након одређених консултација речено је да ће то ипак бити у петак, што је потврдио и директор Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске" Душан Топић.

-Договорено је да ће радови на овом важном инфраструктурном пројекту почети у петак, а долазак је најавила и европски комесар за транспорт Виолета Булц. То показује и њихову подршку градњи моста на Сави. Надам се да ће све даље ићи како је планирано-, рекао је Топић за "Глас Српске".

Он је истакао да је незахвално након толико година помињати рокове и једино што је могуће јесте да се иде корак по корак.

-Иза нас су огромне припреме, године преговарања. Не желим се освртати, морамо да гледамо напријед и да градимо-, нагласио је Топић.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да ће изградњом моста на Сави бити створени услови да овај град добије још један развојни правац и да искористи близину границе и ЕУ.

Уговор о изградњи моста су половином јула потписали званичници БиХ и предузећа "Хрватске цесте" са представницима компаније "Интеграл инжењеринг" из Лакташа, која је, у конзорцијуму са фирмама "Ђуро Ђаковић монтажа" и "Загреб-монтажа", доставила најповољнију понуду од 23,49 милиона евра на тендер за реализацију тог важног пројекта.

Уговором је предвиђено да радови, од увођења извођача у посао, треба да буду завршени у року од 30 мјесеци.

Коментари 0
Повезане вијести
Бијелићу и Корићанцу 20 милиона за градњу хотела Владе Српске Бијелићу и Корићанцу 20 милиона за градњу хотела Владе Српске
Руфи уплатио 41 милион за земљиште на Јахорини Руфи уплатио 41 милион за земљиште на Јахорини
Руфи: На Јахорини градимо апарт-хотеле за пола милијарде марака Руфи: На Јахорини градимо апарт-хотеле за пола милијарде марака
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    17h 41m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    6h 54m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    6h 25m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    6h 48m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 45m
    0