У понедјељак 20. јубиларни Избор најбољег спортисте БиХ

13.12.2020. 21:45
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Под слоганом спорт је борба, спорт је здравље, спорт је живот и упорност у понедјељак 14. децембар биће одржан 20. јубиларни Избор најбољег спортисте Босне и Херцеговине у традиционалној организацији "Независних новина" и Радио телевизије БиХ.

Због пандемије вируса корона свечана церемонија проглашења најбољих биће емитована из студија А БХРТ у Сарајеву, а гладаоци ће догађај моћи пратити на програму БХТ 1, порталима nezavisne.com, bhrt.ba и фејсбук страници "Независних новина" са почетком у 20 часова. И овај пут награде у најрелевантнијем избору овакве врсте у БиХ биће додијељене у 12 категорија.

У најужој конкуренцији ове године остали су рукометаш Бењамин Бурић, фудбалер Миралем Пјанић и кошаркаш Јусуф Нуркић. Међу три кандидаткиње за круну најбоље спортисткиње БиХ ушле су кошаркашица Марица Гајић, бициклисткиња Лејла Тановић и одбојкашица Ајла Параџик.

Одлуком стручног жирија, којим ове године предсједава прослављена кошаркашица Слађана Голић, за награду најбоља екипа конкуришу Женски одбојкашки клуб Бимал Јединство, женска кошаркашка репрезентација БиХ, Кошаркашки клуб Игокреа и мушка кошаркашка репрезентација БиХ. У најужем избору за тренера године нашли су се Амар Њемчевић, Ведран Боснић, Горан Лојо и Драган Бајић.

Биће уручене награде и за најперспективнију спортисткињу, најперспективнијег спортисту, за животно дјело, за фер-плеј и развој спорта. Проглашен ће бити и најбољи спортиста у спорту за инвалиде, као и најбоља екипу у спорту за инвалиде. О добитнику награде публике су одлучивали читаоци "Независних новина" гласањем на порталу независне.цом, а изабрали су пливача Исмаила Зулфића.

- Организација овогодишњег Избора најбољег спортисте БиХ за нас је била велики изазов због епидемиолошке ситуације, али се нисмо жељели предати, јер сматрамо да наши спортисти без обзира на све залужују промоцију за своје успјехе. Испоштовали смо све епидемиолошке мјере, организациони састанци и сједнице жирија одржавани су су онлине. Манифестација ће бити без присуства гледалаца, али једнако гламурозна као и свих ранијих година - поручио је Горан Караћ, уредник спортске редакције "Независних новина".

Партнер Избора најбољег спортисте БиХ у организацији "Независних новина" и БХРТ је Олимпијски комитет БиХ. Снажну подршку пружа и Савјет министара БиХ, односно Министарство цивилних послова БиХ.

 

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца
У БиХ стижу ЕУФОР трупе из стратешке резерве НАТО-а У БиХ стижу ЕУФОР трупе из стратешке резерве НАТО-а
Без личне карте око 248.000 грађана у БиХ Без личне карте око 248.000 грађана у БиХ
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    11h 53m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    15h 17m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    10h 46m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    2h 23m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    13h 38m
    0