У понедјељак обиљежавање Дана примирја у Првом свјетском рату 

10.11.2019. 16:23
0
ИЗВОР: Катера

Дан примирја у Првом свјетском рату обиљежиће се у понедјељак, 11. новембра, у Парку солунских бораца на Сокоцу са почетком у 11 часова.

Полагању вијенаца на Споменик солунским борцима присуствоваће представници Амбасаде Србије у Босни и Херцеговини, Градске управе Источно Сарајево, општине Соколац и чланови Удружења потомака и поштовалаца ослободилачких ратова 1912-1918. године.

Споменик солунском добровољцу подигнут је 2008. године и на њему су уписана 363 имена добровољаца са подручја Романије. Изграђен је по узору на обиљежје српском ратнику које се налази испред цркве Ружица на Калемегдану.

Слика

Дан примирјa у Првом светском рату обележава се сваке године 11. новембра у знак сјећања на примирје потписано између савезника и Њемачке, које је означило уједно прекид непријатељстава и крај рата. 

Као главни мотив за амблем овог празника користи се цвијет Наталијине рамонде, а Срби и Србија, уз велике жртве и са више од 1.200.000 погинулих, успјели су да одбране своју слободу.

 

Коментари 0
Повезане вијести
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    7h 7m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    7h 51m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    11h 56m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    12h 0m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    23h 44m
    0