У посјети седмочланој породици Штрбац: С пуно љубави и маминим крофнама дочекују Нову годину

31.12.2019. 09:48
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Стару годину завршавају с много љубави, среће и дјечје граје, а у нову седмочлана породица Штрбац из Шарговца, код Бањалуке, улази с истим жељама.

При самом уласку у кућу у којој живе Ведрана и Велибор Штрбац и њихових петоро дјеце, Александра (17), Тијана (11), Ђорђе (9), Александар (9) и најмлађа Анастасиј (4), осјети се посебна топлина и радост.

-За петоро дјеце је потребно много љубави, снаге и давања, али свако од њих има своје обавезе, лијепо се слажу и много се воле, тако да је тиме све лакше- прича Ведрана, мајка петоро малишана, која је и поред силних обавезе које има одлучила да се посвети школовању, па је уписала и факултет и редовно иде на предавања.

Досадно им, прича Ведрана, никад није, константна је збрка и сви журе за обавезама.

„Понекад једно дијете одвезем, вратим се кући и онда већ морам друго возити негдје, али најстарија кћерка Александра ми каже: ‘То је баш супер, ти си турбо мама'“, каже Ведрана за „Независне“.

Дјеци, каже ова поносна и вриједна мајка, ништа није тешко урадити, па тако простиру веш, сложе одјећу, поспреме собу…

-Тијана често зна да поспреми кућу и тако изненади маму, а она се највише брине и око најмлађе Анастасије. Иначе, сви пуно помажу и када муж довезе нешто они помогну да истовари то. Јако су вриједни сви- казала је Ведрана.

Слика

Много им олакшава и за њих се залаже и Удружење „Четири плус“, које се увијек нађе ту када је потребно.

-Господин Радовановић из Удружења је увијек ту за нас. Понекад нас је срам да нешто питамо, али он нам увијек каже да нема разлога да се устручавамо и да га позовемо шта год треба- казала је Ведрана.

Како дјеци не би фалило ништа, она и Велибор раде и по више послова.

-Радимо много. Ја када дођем и с посла кући увијек нешто радим, али дјеца морају имати све и она су на првом мјесту- каже Велибор.

Осим што су лијепо васпитана, послушна и помажу у кућним пословима, свако дијете има и неку посебну активност, па тако деветогодишњи Александар свира хармонику, док његов брат близанац Ђорђе иде на фолклор.

Александар хармонику, каже, свира тек два мјесеца, а већ је научио прве тактове и јако му се свиђа овај инструмент.

-Нама буде баш супер када је Нова година. Мама нам направи крофне с еурокремом и онда гледамо ТВ и одбројавамо минуте до поноћи- прича усхићено Александар, који се посебно радује празницима.

Његов брат близанац Ђорђе, осим што воли фолклор, обожава и животиње, па је тако по доласку екипе „Независних“ брижно пожурио да затвори коке  о којима се свакодневно брине.

Слика

-Тата ми је купио двије овце и ја их стално чувам, то баш волим и волио бих да имам и коње- каже нам Ђорђе.

Како кажу његови родитељи, Ђорђе своје животиње не оставља чак ни када је напољу киша, па се добро обуче и излази да их обиђе.

Једанаестогодишња Тијана се бави плесом и не пропушта ниједан тренинг, али и поред тога мајци редовно помаже око малене Анастасије, коју сви одмила зову Беба.

Четворогодишња Анастастија воли  да иде у вртић, али ипак јој је најдраже вријеме проведено у очевом загрљају јер је она татина маза.

-Беба је, као најмлађа, навикла да је све по њеном и љути се ако није тако, али и остала дјеца су навикла на њу и држе је као мало воде на длану- описује тридесетседмогодишња Ведрана навике најмлађе кћерке.

Седамнаестогодишња Александра, најстарије дијете Штрбаца, осим што је ученик другог разреда бањалучке Економске школе, бави се и пјевањем, а и велика је подршка мајци и оцу у свим кућним пословима.

-Нама је увијек супер и никад нам није досадно. Увијек негдје идемо и журимо- прича Александра, која браћи и сестрама много помаже око задаће, највише, како сами кажу, око енглеског језика.

Осим што помажу једни другима, оно у шта се екипа „Независних“ увјерила је да су ова дјеца веома  лијепо васпитана и добра, те да кућу обасјавају бескрајном ведрином. Свим људима су пожељели пуно здравља и среће у 2020. години.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Из шахта извучено тијело мушкарца Из шахта извучено тијело мушкарца
Забрана рада „Мањи“ у центру Бањалуке Забрана рада „Мањи“ у центру Бањалуке
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 58m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    6h 9m
    5
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    21h 55m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    20h 17m
    0
  • У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
    4h 45m
    0