U posjeti sedmočlanoj porodici Štrbac: S puno ljubavi i maminim krofnama dočekuju Novu godinu

31.12.2019. 09:48
0
IZVOR: nezavisne.com

Staru godinu završavaju s mnogo ljubavi, sreće i dječje graje, a u novu sedmočlana porodica Štrbac iz Šargovca, kod Banjaluke, ulazi s istim željama.

Pri samom ulasku u kuću u kojoj žive Vedrana i Velibor Štrbac i njihovih petoro djece, Aleksandra (17), Tijana (11), Đorđe (9), Aleksandar (9) i najmlađa Anastasij (4), osjeti se posebna toplina i radost.

-Za petoro djece je potrebno mnogo ljubavi, snage i davanja, ali svako od njih ima svoje obaveze, lijepo se slažu i mnogo se vole, tako da je time sve lakše- priča Vedrana, majka petoro mališana, koja je i pored silnih obaveze koje ima odlučila da se posveti školovanju, pa je upisala i fakultet i redovno ide na predavanja.

Dosadno im, priča Vedrana, nikad nije, konstantna je zbrka i svi žure za obavezama.

„Ponekad jedno dijete odvezem, vratim se kući i onda već moram drugo voziti negdje, ali najstarija kćerka Aleksandra mi kaže: ‘To je baš super, ti si turbo mama'“, kaže Vedrana za „Nezavisne“.

Djeci, kaže ova ponosna i vrijedna majka, ništa nije teško uraditi, pa tako prostiru veš, slože odjeću, pospreme sobu…

-Tijana često zna da pospremi kuću i tako iznenadi mamu, a ona se najviše brine i oko najmlađe Anastasije. Inače, svi puno pomažu i kada muž doveze nešto oni pomognu da istovari to. Jako su vrijedni svi- kazala je Vedrana.

Slika

Mnogo im olakšava i za njih se zalaže i Udruženje „Četiri plus“, koje se uvijek nađe tu kada je potrebno.

-Gospodin Radovanović iz Udruženja je uvijek tu za nas. Ponekad nas je sram da nešto pitamo, ali on nam uvijek kaže da nema razloga da se ustručavamo i da ga pozovemo šta god treba- kazala je Vedrana.

Kako djeci ne bi falilo ništa, ona i Velibor rade i po više poslova.

-Radimo mnogo. Ja kada dođem i s posla kući uvijek nešto radim, ali djeca moraju imati sve i ona su na prvom mjestu- kaže Velibor.

Osim što su lijepo vaspitana, poslušna i pomažu u kućnim poslovima, svako dijete ima i neku posebnu aktivnost, pa tako devetogodišnji Aleksandar svira harmoniku, dok njegov brat blizanac Đorđe ide na folklor.

Aleksandar harmoniku, kaže, svira tek dva mjeseca, a već je naučio prve taktove i jako mu se sviđa ovaj instrument.

-Nama bude baš super kada je Nova godina. Mama nam napravi krofne s eurokremom i onda gledamo TV i odbrojavamo minute do ponoći- priča ushićeno Aleksandar, koji se posebno raduje praznicima.

Njegov brat blizanac Đorđe, osim što voli folklor, obožava i životinje, pa je tako po dolasku ekipe „Nezavisnih“ brižno požurio da zatvori koke  o kojima se svakodnevno brine.

Slika

-Tata mi je kupio dvije ovce i ja ih stalno čuvam, to baš volim i volio bih da imam i konje- kaže nam Đorđe.

Kako kažu njegovi roditelji, Đorđe svoje životinje ne ostavlja čak ni kada je napolju kiša, pa se dobro obuče i izlazi da ih obiđe.

Jedanaestogodišnja Tijana se bavi plesom i ne propušta nijedan trening, ali i pored toga majci redovno pomaže oko malene Anastasije, koju svi odmila zovu Beba.

Četvorogodišnja Anastastija voli  da ide u vrtić, ali ipak joj je najdraže vrijeme provedeno u očevom zagrljaju jer je ona tatina maza.

-Beba je, kao najmlađa, navikla da je sve po njenom i ljuti se ako nije tako, ali i ostala djeca su navikla na nju i drže je kao malo vode na dlanu- opisuje tridesetsedmogodišnja Vedrana navike najmlađe kćerke.

Sedamnaestogodišnja Aleksandra, najstarije dijete Štrbaca, osim što je učenik drugog razreda banjalučke Ekonomske škole, bavi se i pjevanjem, a i velika je podrška majci i ocu u svim kućnim poslovima.

-Nama je uvijek super i nikad nam nije dosadno. Uvijek negdje idemo i žurimo- priča Aleksandra, koja braći i sestrama mnogo pomaže oko zadaće, najviše, kako sami kažu, oko engleskog jezika.

Osim što pomažu jedni drugima, ono u šta se ekipa „Nezavisnih“ uvjerila je da su ova djeca veoma  lijepo vaspitana i dobra, te da kuću obasjavaju beskrajnom vedrinom. Svim ljudima su poželjeli puno zdravlja i sreće u 2020. godini.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih
Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC
Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO) Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    21h 11m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    20h 7m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    20h 11m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    17h 4m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    19h 1m
    0