У предузећима и институцијама Српске 800 вршилаца дужности директора

22.06.2021. 17:34
0
ИЗВОР: capital.ba

У институцијама Републике Српске и јавним предузећима има око 800 руководилаца који посао обављају као вршиоци дужности, јер нису именовани у складу са конкурсним процедурама на позиције директора.

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић, одговарајући на посланичко питање Јелене Тривић (ПДП), у вези са тим проблемом је казао како се залаже да се та пракса прекине, али конкретно обећање нити било какав приједлог, није дао.

- Генерално сам за то да се процес избора и именовања на било коју функцију завршава коначним распоредом јер статут вршиоца дужности није довољно добар и на неки начин отежава посао људима који су именовани.  Мој лични став је да се у оквиру вођења кадровске политике сваки процес треба завршити именовањем и избором због чега мислим да Влада, али и све институције, у наредном периоду треба да посвете значајан напор како би се то ријешило - казао је Касиповић.

Тривићева је оцијенила како Влада Републике Српске не поштује законе и прописе којима је јасно прецизирано колико нека особа може бити вршилац дужности.

Истакла је да је број в.д. директора достигао 800, што Касиповић није оповргнуо.

Министру Касиповићу је поручила како се само декларативно залаже да се овај проблем ријеши, али да генерално није урадио ништа конкретно.

- Ви сте ову државу свели на в.д. а то радите из политичких разлога јер те људе држите на узди и морају испуњавати политичке жеље, а ако их не испуњавају – довиђења. Ту праксу ће неко морати да прекине. То је сатанизација ове земље - казала је Тривићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ
ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове
Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    23h 46m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    21h 15m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    11h 41m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    15h 29m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    20h 33m
    1