У року од осам дана малена Ивана добија термин за лијечење на Клиници у Француској

05.12.2019. 14:29
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреде дјеце у иностранству уплатио је данас здравственој установи у Француској, према достављеном предрачуну Клинике за дјечију окнкологију "Густав Роси", средства у износу од 295.249,60 евра за лијечење трогодишње Иване Бјелогрлић из Источног Сарајева.

У достављеном предрачуну наведено је да ће малена Ивана у року од осам наредних дана добити термин за смјештај на Клинку.

Такође, у предрачуну је наведено да у случају евентуалних компликација, хитних операција или додатних снимања, породица сама сноси трошак.

Иванина мајка Нина Бјелогрлић, на данашњој конференцији за новинаре одржаној у просторијама Црвеног Крста Источна Илиџа, изразила је велику захвалност свим грађанима који су учествовали у разним хуманитарним акцијама, које су спроведене претходних дана, на којим је сакупљено око 200 хиљада евра.

Слика

Нина је истакла да ће остатак сакупљеног новца од Иваниног лијечења бити прослијеђена у хуманитарне сврхе, за дјецу која дијеле Иванину судбину.

Она је захвалила Фонду на брзој реакцији за одобравање средстава за Иванино лијечење и апеловала да се и за осталу дјецу, истим поступком и истом брзином, одрже састанци јер је сваки секунд битан.

Предсједник Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац истакао је да је Црвени крст у низу својих активности планирао мјесец децембар као мјесец прикупљања средстава за Ивану, међутим активности ће се кориговати.

Скакавац каже да ће већ заказане активности бити настављене, као и хуманитарни број, који је отворен за читав мјесец децембар. Међутим, остале активности, које многи људи предлажу у садашњем периоду биће обустављене.

Црвени крст је, како Скакавац каже, уз породицу Бјелогрлић све до оног момента док се малена Ивана не врати са лијечења здрава.



Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
Сребрна плакета града Источно Сарајево постхумно додијељена Ивани Бјелогрлић Сребрна плакета града Источно Сарајево постхумно додијељена Ивани Бјелогрлић
У суботу полугодишњи помен Ици Лавици У суботу полугодишњи помен Ици Лавици
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 19m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 24m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 52m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 26m
    3
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 32m
    0