У Сарајеву спријечен оружани напад на више лица

25.05.2021. 15:41
0
ИЗВОР: СРНА

Сарајевска полиција је у сарадњи са Агенцијом за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ спријечила оружани напад на више лица и ухапсила мушкарца чији су иницијали А.М. /29/ из Добоја, који је то планирао да уради користећи украдено возило.

Током јучерашњег хапшења А.М. пронађени су оружје и дрога, као и опрема за спаљивање возила након извршења планираног напада, саопштено је из кантоналног МУП-а.

Полиција је, размјењујући оперативна сазнања, добила информацију о могућем угрожавању живота и тијела одређених лица са подручја Кантона Сарајево, након чега је одмах покренута акција.

- У Улици Курта Шорка пронађен је аутомобил `ауди А6` караван регистарских ознака Аустрије који се доводи у везу са припремањем извршења кривичног дјела. Провјерама је утврђено да је возило украдено у марту на подручју Модриче - наведено је у саопштењу.

Полиција је приликом претреса стана који је А.М. изнајмио пронашла пиштољ марке "ЧЗ" са оквиром у којем се налазило 12 метака, телефон, четири већа пакетића марихуане и друге предмете који се могу довести у везу са припремањем извршења кривичног дјела.

У возилу је пронађен канистер са запаљивом течношћу, док је претресом осумњиченог пронађен још један телефон и више кључева.

Ухапшени се терети за припремање кривичног дјела, посједовање и омогућавање уживања дроге и посједовање ватреног оружја без одобрења, а након криминалистичке обраде биће предат у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Малољетница осумњичена за саучесништво изашла из притвора Малољетница осумњичена за саучесништво изашла из притвора
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
У недјељу молитвени помен сахрањеним на гробљу Резаковина код Високог У недјељу молитвени помен сахрањеним на гробљу Резаковина код Високог
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    12h 7m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    22h 25m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    22h 31m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    10h 40m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    22h 29m
    0