У Сарајеву здравствени радници излазе на протесте

07.10.2019. 10:29
0
ИЗВОР: Faktor.ba

Чланови Синдиката радника у здравству Кантона Сарајево, њих више од 1.000, данас ће од 12 до 14 сати изаћи на протесте испред зграде Владе Кантона Сарајево.

Радници у здравству, коју су у генералном штрајку већ други мјесец, траже повећање плате и изједначавање коефицијената са оним које имају доктори медицине и стоматолози.

– Никаквих промјена током протеклог викенда није било, тако да остајемо при свом, и излазимо данас на протесте. Придружиће нам се и просвјетари, али и грађани. Позивамо све оне који дођу на мир и достојанство, како би све протекло у најбољем реду – казао је др Едо Селимић, предсједник Синдиката.

На питање, да ли у Синдикату очекују да би им се данас могао неко обратити испред Владе Кантона Сарајево, др Селимић наводи како је тешко одговорити на питање, а разлог, је, како каже, неискрена сарадња од стране власти КС, која је на сцени од фебруара.

– Не знам шта би нам ново могли рећи. Једино се надам да ће разум замијенити инат и да ће нам престати супротстављати пацијенте. Резултат тога је испаштање грађана, који нису криви, а то није добро ни за једну власт, па ни за ову – истакао је Селимић.

Уколико се власт у Кантону Сарајево данас оглуши на протесте, радници у здравству, према ријечима Селимића, наставиће и даље са генералним штрајком.

– Одржаћемо нову Скупштину Синдиката на којој ће бити утврђено у ком смјеру ћемо даље ићи – додао је Селимић.

Подсјетимо, Синдикат радника у здравству Кантона Сарајево у генералном штрајку је од 2. септембра, а примају се само хитни случајеви.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    5h 3m
    0
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    19h 57m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    5h 20m
    2
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    5h 56m
    2
  • Лука Глигорић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
    22h 34m
    1