У Сокоцу одржано стручно предавање о производњи бијелог лука

23.12.2019. 18:06
0
ИЗВОР: Srna

Професор Пољопривредног факултета у Источном Сарајеву Александра Говедарица Лучић одржала је данас у Сокоцу стручно предавање за заинтересоване пољопривреднике о технологијама производње бијелог лука са акцентом на органску, која је у посљедње вријеме веома актуелна.

Милица Велетић из Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске - Подручна јединица Соколац, рекла је Срни да на овом подручју има заинтересованих произвођача за сертификацију органске производње бијелог лука, тако да је овај ресор желио да их уведе у тај посао.

Према њеним ријечима, један од циљева стручног предавања је да се процијени заинтересованост произвођача како би стручна служба Ресора припремила бизнис-план о производњи лука и на тај начин им помогла да смање удио у трошковима производње кроз пројекат "Развој руралне конкурентности".

-Произвођач учествује максимално са 50 одсто у финансирању производње у зависности од тога колико процената финансира локална заједница- навела је Велетићева.

Она је подсјетила да пројекат "Развој руралне конкурентности" спроводи Јединица за координацију пољопривредних пројеката која дјелује у оквиру Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Срспке.

Предавање је организовао Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди у сарадњи са пројектом "Фарма два.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    20h 48m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 32m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 17m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 16m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    11h 22m
    0