U Sokocu održano stručno predavanje o proizvodnji bijelog luka

23.12.2019. 18:06
0
IZVOR: Srna

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Istočnom Sarajevu Aleksandra Govedarica Lučić održala je danas u Sokocu stručno predavanje za zainteresovane poljoprivrednike o tehnologijama proizvodnje bijelog luka sa akcentom na organsku, koja je u posljednje vrijeme veoma aktuelna.

Milica Veletić iz Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske - Područna jedinica Sokolac, rekla je Srni da na ovom području ima zainteresovanih proizvođača za sertifikaciju organske proizvodnje bijelog luka, tako da je ovaj resor želio da ih uvede u taj posao.

Prema njenim riječima, jedan od ciljeva stručnog predavanja je da se procijeni zainteresovanost proizvođača kako bi stručna služba Resora pripremila biznis-plan o proizvodnji luka i na taj način im pomogla da smanje udio u troškovima proizvodnje kroz projekat "Razvoj ruralne konkurentnosti".

-Proizvođač učestvuje maksimalno sa 50 odsto u finansiranju proizvodnje u zavisnosti od toga koliko procenata finansira lokalna zajednica- navela je Veletićeva.

Ona je podsjetila da projekat "Razvoj ruralne konkurentnosti" sprovodi Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata koja djeluje u okviru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srspke.

Predavanje je organizovao Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi u saradnji sa projektom "Farma dva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 54m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    15h 36m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 9m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 43m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 28m
    3