У сриједу представљање прве Школе изврсности у Српској

23.05.2022. 09:25
0
ИЗВОР: srna.rs

Свечана церемонија представљања прве Школе изврсности у Републици Српској биће одржана у сриједу, 25. маја, у просторијама Средњошколског центра Источна Илиџа.

Циљ је да се представе посеби резултати постигнути у Источном Сарајеву, а укључуји јачање капацитета школе да проводи један од 12 најбољих свјетских научно утемељених образовних програма за младе "Program Y" који је развио Кер интернешнел, речено је Срни у "Форум театру" Источно Сарајево, који спроводи овај пројекат.

Остали циљеви односе се на постизање стандарда изврсности који су предуслов за стицање статуса Школе изврсности, те представљање једног од најпознатијих и најсавременијих програма превенције насиља на нивоу градова/заједница – методологија Заједнице које брину /ЦТЦ/, који се проводи у Источном Сарајеву.

Церемонија би требало да почне у 13.00 часова, а након откривања табле изврсности и додјеле признања планиране су изјаве за медије у 13.40 часова.

Новинарима ће се обратити Нађа Хасановић, представник УН организације за жене "УН Вумен" у БиХ Нађа Хасановић, директор Средњошколског центра Источна Илиџа Бранка Ковачевић и директор Института за популацију и развој Емина Османагић.

Ова активност реализује се у оквиру пројекта "Примјена свеобухватног социо-еколошког и модела заснованог на активном учешћу заједница у елиминацији насиља над женама у БиХ" који финансира УН "Вумен" у БиХ, а у Источном Сарајеву спроводи "Форум театар".

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра исплата априлских пензија Сутра исплата априлских пензија
„Пронађи ме“ ускоро и у Српској „Пронађи ме“ ускоро и у Српској
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    8h 57m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    23h 11m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    21h 18m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    20h 6m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    2h 48m
    0