U srijedu predstavljanje prve Škole izvrsnosti u Srpskoj

23.05.2022. 09:25
0
IZVOR: srna.rs

Svečana ceremonija predstavljanja prve Škole izvrsnosti u Republici Srpskoj biće održana u srijedu, 25. maja, u prostorijama Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža.

Cilj je da se predstave posebi rezultati postignuti u Istočnom Sarajevu, a uključuji jačanje kapaciteta škole da provodi jedan od 12 najboljih svjetskih naučno utemeljenih obrazovnih programa za mlade "Program Y" koji je razvio Ker internešnel, rečeno je Srni u "Forum teatru" Istočno Sarajevo, koji sprovodi ovaj projekat.

Ostali ciljevi odnose se na postizanje standarda izvrsnosti koji su preduslov za sticanje statusa Škole izvrsnosti, te predstavljanje jednog od najpoznatijih i najsavremenijih programa prevencije nasilja na nivou gradova/zajednica – metodologija Zajednice koje brinu /CTC/, koji se provodi u Istočnom Sarajevu.

Ceremonija bi trebalo da počne u 13.00 časova, a nakon otkrivanja table izvrsnosti i dodjele priznanja planirane su izjave za medije u 13.40 časova.

Novinarima će se obratiti Nađa Hasanović, predstavnik UN organizacije za žene "UN Vumen" u BiH Nađa Hasanović, direktor Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža Branka Kovačević i direktor Instituta za populaciju i razvoj Emina Osmanagić.

Ova aktivnost realizuje se u okviru projekta "Primjena sveobuhvatnog socio-ekološkog i modela zasnovanog na aktivnom učešću zajednica u eliminaciji nasilja nad ženama u BiH" koji finansira UN "Vumen" u BiH, a u Istočnom Sarajevu sprovodi "Forum teatar".

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za tri dječaka Naš grad bogatiji za tri dječaka
U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi
Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    16h 36m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    7h 34m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    16h 0m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    14h 15m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    15h 54m
    0