У сриједу промоција романа Јасенке Лаловић

14.03.2022. 12:26
0
ИЗВОР: Катера

У Матичној библиотеци Источно Сарајево у сриједу, 16. марта биће одржана промоција романа Јасенке Лаловић „С оне банде моје горе“, „С ове банде моје горе“ и „Кастигуља“.

Промоција ће се одржати у Интернет читаоници Матичне библиотеке у 18.00 часова.

Књиге прате судбину и улогу жене у црногорском друштву са свим обичајним, језичким и културолошким разноликостима у периоду од краја деветнаестог вијека до капитулације Италије у Другом свјетском рату.

Све три књиге чине трилогију „Брда од пелина“ и указују на значај повратку традицији, огњиштима и човјековој души.

Ово је прича о обичној црногорској жени, Велика, Милица, Босе, Јованка и Илинка само су неки од ликова преко којих се прати судбина тог доба. Међусобно су увезани низом споредних ликова који их попут мреже судбински обједињују и на њих се надовезују, саопштено је из Матичне библиотеке.

У саопштењу се додаје да је ово књига која се дотиче традиције, обичајног права које је изнад оног исписаног словом закона, те да књига покушава да покаже како је живот са ове и са оне банде исте горе сасвим другачији иако се многима, посебно онима са стране, чини исти.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    13h 26m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    13h 40m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    13h 32m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    15h 57m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    5h 47m
    0