U srijedu promocija romana Jasenke Lalović

14.03.2022. 12:26
0
IZVOR: Katera

U Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo u srijedu, 16. marta biće održana promocija romana Jasenke Lalović „S one bande moje gore“, „S ove bande moje gore“ i „Kastigulja“.

Promocija će se održati u Internet čitaonici Matične biblioteke u 18.00 časova.

Knjige prate sudbinu i ulogu žene u crnogorskom društvu sa svim običajnim, jezičkim i kulturološkim raznolikostima u periodu od kraja devetnaestog vijeka do kapitulacije Italije u Drugom svjetskom ratu.

Sve tri knjige čine trilogiju „Brda od pelina“ i ukazuju na značaj povratku tradiciji, ognjištima i čovjekovoj duši.

Ovo je priča o običnoj crnogorskoj ženi, Velika, Milica, Bose, Jovanka i Ilinka samo su neki od likova preko kojih se prati sudbina tog doba. Međusobno su uvezani nizom sporednih likova koji ih poput mreže sudbinski objedinjuju i na njih se nadovezuju, saopšteno je iz Matične biblioteke.

U saopštenju se dodaje da je ovo knjiga koja se dotiče tradicije, običajnog prava koje je iznad onog ispisanog slovom zakona, te da knjiga pokušava da pokaže kako je život sa ove i sa one bande iste gore sasvim drugačiji iako se mnogima, posebno onima sa strane, čini isti.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku
Najčitanije
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    22h 51m
    0
  • Motociklista sletio sa puta, preminuo na putu do bolnice
    19h 30m
    0
  • Karling reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Evropskom prvenstvu u Škotskoj
    15h 48m
    7
  • U nedjelju na Jasiku parastos za poginule borce VRS
    23h 41m
    0
  • Podnesen zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine Džudo saveza Republike Srpske
    19h 25m
    1