У Српској помама за уџбеницима и школским прибором

26.08.2020. 08:33
0
ИЗВОР: Nezavisne

Пред почетак нове школске године 1. септембра, у књижарама широм Републике Српске велика је помама за уџбеницима и школским прибором.

Како су за "Независне" трговци из књижара из већих градова у РС рекли, посљедњих неколико дана већи су промет и гужве, како би родитељи на вријеме све обезбиједили својим школарцима пред почетак нове школске године.

Из књижаре "Минутица" у Бањалуци рекли су да школски прибор и уџбенике продају више од мјесец и по, али да је већ познато да су у посљедњих неколико дана пред сам почетак школе веће гужве и продаја.

- У нашој књижари је већ већа продаја у односу на прије неких мјесец дана. Углавном се купују књиге и највећа је потреба за њима, али имамо и велику продају школског прибора. Због превенције ширења вируса корона највише три особе улазе у књижару и могу куповати, док, ако је већа гужва, остали морају сачекати испред. Неки су куповали и када смо тек добили књиге, и то су углавном биле резервације - навели су из ове књижаре.

У књижари Завода за уџбенике и наставна средства из Бијељине истакли су да је на неки начин традиција да се у посљедњих неколико дана пред почетак школе купују уџбеници и школски прибор, као и да је ове године иста ситуација.

- Тренутно је већи промет него пред почетак продаје књига и школског прибора. Увијек су биле веће гужве и промет пред почетак школе. Од производа се углавном све продаје, а највећа потражња је за уџбеницима, школским прибором и торбама - појаснили су из књижаре у Бијељини.

У књижари "Херцеговина" из Требиња су такође потврдили да су веће гужве и продаја школског прибора и уџбеника у посљедњих неколико дана.

- Велике су гужве тренутно, а раније родитељи нису ни куповали дјеци школски прибор и књиге, јер нису ни знали тачно каква ће ситуација због вируса корона бити, односно да ли ће се уопште ићи у школу. Припремају се сви за школу, а највише се продају свеске, школски прибор и књиге - казали су у књижари "Херцеговина".

Из књижаре "Култура" из Бањалуке су нам казали да су припреме за нову школску годину у току и да је повећана потражња за школским прибором.

- Оно што је најпотребније и што се највише продаје поред уџбеника су бојице, гумице, дрвене оловке и слично. Од прошле седмице су веће гужве у књижари и више се продају наведени артикли - навели су у књижари "Култура".

Коментари 0
Повезане вијести
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    19h 10m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 5m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    12h 53m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    13h 59m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 27m
    0