У Српској забиљежена нова 52 прекршаја

02.04.2020. 11:06
0
ИЗВОР: Срна

Због непоштовања Закључка о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање на јавним површинама од 20.00 до 5.00 часова у протекла 24 часа санкционисано је 49 грађана.

Евидентирана су и три лица која су прекршила изречену мјеру изолације и којима је уручен прекршајни налог, као и два кривична дјела против здравља људи, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Полицијски службеници требињске Полицијске управе дошли су до сазнања да је лице чији су иницијали Б.Ш. из Требиња, коме је издато рјешење Федералне управе за инспекцијске послове о стављању под здравствени надзор и забрањено кретање ван простора боравка, 17. и 18. марта прелазио границу БиХ и Хрватске на граничном прелазу Иваница и тиме прекршио здравствене прописе за вријеме епидемије.

Против Б.Ш. поднесен је извјештај Окружном јавном тужилаштву у Требињу, а тужилац је овај догађај квалификовао као кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Републичка управа за инспекцијске послове издала је рјешење о изолацији и стављању под здравствени надзор лица из Никшића чији су иницијали Л.Л. јер је као возач у међународном транспорту починио кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Против Л.Л. је поднесен извјештај Окружном јавном тужилаштву у Требињу.

МУП апелује на грађане да поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере с циљем превенције ширења вируса корона на територији Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Возач "мерцедеса" возио скоро 250 километара на сат Возач "мерцедеса" возио скоро 250 километара на сат
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    12h 42m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    14h 29m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    10h 9m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    13h 29m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    2h 38m
    0