У стомаку јој оставили газу од два метра, па добиле условне казне

04.07.2021. 17:34
4
ИЗВОР: nezavisne.com

Oсновни суд у Бијељини изрекао је условну казну у трајању од девет мјесеци за несавјесно лијечење гинекологу Сањи Стевановић, под условом да у року од три године не изврши било какво кривично дјело.

Такође, Слађани Обрадовић, медицинској сестри, главној инструментарки, изречена је условна затворска казна од шест мјесеци, под условом да у наредне двије године не изврши било какво кривично дјело, преноси Дневни аваз.

Образлажући пресуду, судија Александар Деспенић је истакао да је кривично дјело несавјесног лијечења пацијента Свјетлане Ђуровић, у чијој је трбушној дупљи након обављеног царског реза 2016. године, остављена газа дужине око два метра, извршено нехатом те да Стевановић и Обрадовић нису имале никакву злу намјеру, односно да су неке ствари приликом вршења оперативног захвата, очигледно, кренуле како не треба.

- Сања Стевановић и Слађана Обрадовић криве су што су приликом извођења оперативног захвата пропустиле да изврше преглед трбушне дупље, што је у коначници довело до трајног нарушавања здравственог стања пацијента, односно одстрањивања дијела танког и готово цијелог дебелог цријева. То је оставило трајне посљедице по здравље и пробавни систем пацијента. Стевановић и Обрадовић нису се придржавале правила љекарске струке, узрокујући тешке посљедице по здравствено стање оштећене Свјетлане Ђуровић, чиме су починиле кривично дјело несавјесно пружање љекарске помоћи - образложио је пресуду судија Деспенић.

Свјетлана Ђуровић, када је изашла из суднице, кроз плач је рекла да се налази у стању шока и да не може вјеровати да се условне пресуде изричу за оваква дјела.

- Ово је страшно. Угрози ми и упропасти живот и за то добије условну казну. Покренућу парницу и инсистираћу на исплати свих трошкова - рекла је уплакана Свјетлана Ђуровић.

Бранилац оптужене Сање Стевановић, која није присуствовала изрицању пресуде, адвокат Дејан Богдановић није желио коментарисати пресуду, истакавши кратко да је пресуда коректна.

Адвокат оптужене Слађане Обрадовић Драго Вишњић изјавио је након пресуде да је у питању искључива грешка љекара и помоћног инструментара.

Он је најавио жалбу, наводећи да Обрадовић не сноси никакву одговорност за наведено кривично дјело.

Слађана Обрадовић, главна инструментарка, каже да је тачно знала које су њене обавезе у оперативном тиму, јер је тај посао радила више од 27 година.

- Љекар који је, као асистент, радио заједно с докторицом Сањом сноси велики дио одговорности. Мени је речено да сам се нашла у оптужници, да докторици буде лакше, да се подијели одговорност. Знам ја да сам често крива и када нисам, то је тако. Три године не радим. Мене у колективу познају, знају ко сам и шта сам - рекла је главна инструментарка Слађана Обрадовић.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Www 04.07.2021. 21:10
    U najmanju ruku strasno
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 04.07.2021. 20:22
    Mafija u bjelom,,,njihove greske zemlja pokrije.
  • Generic placeholder image
    Дејан 04.07.2021. 18:55
    А ко ће изрећи макар и условну казну доктору који је то исто урадио у Касиндолу 1998. године?
  • Generic placeholder image
    Xxx 04.07.2021. 17:59
    Bruka i sramota našeg pravosudnog sistema!
Повезане вијести
Радосне вијести - Софија оперисана у Турској (ВИДЕО) Радосне вијести - Софија оперисана у Турској (ВИДЕО)
Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    22h 52m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    13h 33m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    22h 52m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    19h 6m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    9h 45m
    0