У суботу и недјељу манифестација „Трагом светосавља“

22.01.2020. 19:32
0
ИЗВОР: Срна

Манифестација „Трагом светосавља“ биће одржана у Источном Новом Сарајеву у суботу и недјељу, 25. и 26. јануара, најављено је из Православног центра за младе Митрополије дабробосанске „Свети Петар Сарајевски“.

У суботу ће у 19.00 часова историчар Дејан Ристић одржати предавање о теми „Од Светог Саве до Светог Павла српског – 800 година аутокефалије и осам вијекова непрекинуте молитве“.

Књига „Митови српске историје“ аутора Дејана Ристића биће промовисана у недјељу, 26. јануара, у 18.00 часова, док ће у 19.00 часова бити одржана Светосавска академија.

Током манифестације заинтересовани ће у Културном центру у Источном Новом Сарајеву моћи да погледају изложбу „Првојерарси – 800 година у трону Српске православне цркве“.

Организатори манифестације су Православни центар за младе Митрополије дабробосанске „Свети Петар Сарајевски“ и Културни центар Источно Ново Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде Сутра обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    19h 6m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 39m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    19h 16m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 45m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 43m
    0