У суботу Први планинарски поход - Стазама Бијелог вука

02.06.2022. 10:35
0
ИЗВОР: katera.news

Планинарско-спортско друштво “Трескавица” из Трнова у суботу, 4. јуна организује Први планински поход – стазама Бијелог вука у знак сјећања на Срђана Кнежевића.

Полазак је предвиђен у 8.00 испред старог хотела “Рајски до”. Иде се према извору Бистрице, одакле ће се планинари пети на Лупоч (1776 мн/в), гдје ће бити дужа пауза.

Заинтересовани све информације могу добити на број телефона 066 415 425.

Срђан Кнежевић, легендарни командант „Белих вукова“, елитне јединице у саставу ВРС, која је дала немјерљив допринос у одбрани Трнова током ратних година.

Од краја 1994.године и током цијеле 1995.године били су смјештени у Трнову, гдје им је била база и одатле су по потреби дејствовали на цијелом сарајевском ратишту.

Током најжешћих офанзива 1995.године одиграли су кључну улогу у одбрани Трнова и заувијек ће се памтити њихове акције на Лупочу, Чардаку, Хуму, Крагујевцу, Челини и Лучевику.

Због показане храбрости и јунаштва током тих борби, а прије свега због часног односа према униформи коју су носили, остаће златним словима уписани у историјско сјећање народа овог краја.

Коментари 0
Повезане вијести
На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Ходочасници из Трнова стигли до манастира Острог Ходочасници из Трнова стигли до манастира Острог
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 15m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 20m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 29m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 8m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 36m
    0