U subotu Prvi planinarski pohod - Stazama Bijelog vuka

02.06.2022. 10:35
0
IZVOR: katera.news

Planinarsko-sportsko društvo “Treskavica” iz Trnova u subotu, 4. juna organizuje Prvi planinski pohod – stazama Bijelog vuka u znak sjećanja na Srđana Kneževića.

Polazak je predviđen u 8.00 ispred starog hotela “Rajski do”. Ide se prema izvoru Bistrice, odakle će se planinari peti na Lupoč (1776 mn/v), gdje će biti duža pauza.

Zainteresovani sve informacije mogu dobiti na broj telefona 066 415 425.

Srđan Knežević, legendarni komandant „Belih vukova“, elitne jedinice u sastavu VRS, koja je dala nemjerljiv doprinos u odbrani Trnova tokom ratnih godina.

Od kraja 1994.godine i tokom cijele 1995.godine bili su smješteni u Trnovu, gdje im je bila baza i odatle su po potrebi dejstvovali na cijelom sarajevskom ratištu.

Tokom najžešćih ofanziva 1995.godine odigrali su ključnu ulogu u odbrani Trnova i zauvijek će se pamtiti njihove akcije na Lupoču, Čardaku, Humu, Kragujevcu, Čelini i Lučeviku.

Zbog pokazane hrabrosti i junaštva tokom tih borbi, a prije svega zbog časnog odnosa prema uniformi koju su nosili, ostaće zlatnim slovima upisani u istorijsko sjećanje naroda ovog kraja.

Komentari 0
Povezane vijesti
U ponedjeljak vaskršnja dječija planinarska radionica U ponedjeljak vaskršnja dječija planinarska radionica
Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    15h 52m
    10
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    22h 33m
    13
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    2h 56m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    14h 40m
    0
  • Na aerodromu otkrivena vreća sa zmijama u pantalonama putnika
    13h 7m
    0