У суботу ревија народних ношњи из Србије, Хрватске и БиХ

27.11.2019. 19:21
0
ИЗВОР: Srna

Омладинско удружење "Аксиом" из Источне Илиџе организоваће у суботу, 30. новембра, у Источном Сарајеву ревију ручно израђених народних ношњи из Србије, Хрватске и БиХ, те изложбу умјетничких слика инспирисаних мотивима са народних ношњи "Траг прошлости" аутора Борка Мочевића.

Ревија народних ношњи резултат је европског партнерског пројекта "Мејкит њу" /Make it New/, који је финансирао фонд Креативне Европе и суфинансирало Министарство просвјете и културе Републике Српске, саопштено је из Омладинског удружења "Аксиом".

Осим овог удружења, на реализацији пројекта учествовали су и Културни центар "Младост" из Футога /Србија/ као носилац пројекта, те Културни центар "Травно" из Загреба као партнер.

Ревији у Источном Сарајеву требало би да присуствују представници Министарства просвјете и културе Републике Српске, амбасада Србије, Хрватске и Кине у БиХ, као и представници деска Креативне Европе у БиХ.

Ревија ће бити одржана у Културном центру Источно Ново Сарајево у 19.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    6h 54m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    21h 8m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    19h 15m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    18h 3m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    4h 30m
    0