У току обимна истрага о троструком убиству у Градачцу

14.08.2023. 10:45
0
ИЗВОР: srna.rs

Истражни тимови Министарства унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона, по налогу Кантоналног тужилаштва Тузла, обављају обимне оперативне радње које се односе на догађаје прије, током и након троструког убиства и покушаја убиства три особе у Градачцу 11. августа, саопштено је из Кантоналног тужилаштва.

У одређене провјере су укључене и друге полицијске агенције.

Полицијски истражитељи раде на документовању различитих сегмената у вези са овим догађајима, а Тужилаштву још нису достављени појединачни извјештаји и пратећи материјални докази.

До достављања извјештаја и материјалних доказа, њихове анализе и доношења тужилачких одлука, Тужилаштво не може износити у јавност било какве детаље и информације о свакој појединачној провјери и истражној радњи које се обављају.

- Нарочито не можемо и нећемо одговарати на различите непровјерене информације и сензационалистичке објаве појединих медија и на упите у вези са таквим објавама које наносе немјерљиву штету друштву у цјелини и даљем току истраге - наводи се у саопштењу.

У току дана биће одржан састанак оперативне истражне групе тужилаца и овлаштених службених особа агенција за провођење закона и договорене даље смјернице у расвјетљавању свих околности које су претходиле и које се односе на ове догађаје.

Биће одржан и састанак главног тужиоца и менаџмента Управе полиције МУП-а Тузланског кантона на којем ће бити анализирано поступање институција у вези са пријављеним кривичним дјелом насиље у породици поводом конкретног случаја, као и осталих случајева насиља у породици и других облика насилничког понашања, наводи се у саопштењу.

Нермин Сулејмановић из Градачца је у петак, 11. августа, из пиштоља убио бившу супругу у присуству кћерке и то уживо преносио на друштвеној мрежи "Инстаграм".

Он је потом на различитим локацијама у Градачцу убио оца и сина, те ранио полицајца, мушкарца и жену. Сулејмановић је након тога извршио самоубиство.

У Градачцу је проглашена тродневна жалост.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 10m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    23h 14m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    20h 7m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    13h 58m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    22h 4m
    0