U toku obimna istraga o trostrukom ubistvu u Gradačcu

14.08.2023. 10:45
0
IZVOR: srna.rs

Istražni timovi Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona, po nalogu Kantonalnog tužilaštva Tuzla, obavljaju obimne operativne radnje koje se odnose na događaje prije, tokom i nakon trostrukog ubistva i pokušaja ubistva tri osobe u Gradačcu 11. avgusta, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva.

U određene provjere su uključene i druge policijske agencije.

Policijski istražitelji rade na dokumentovanju različitih segmenata u vezi sa ovim događajima, a Tužilaštvu još nisu dostavljeni pojedinačni izvještaji i prateći materijalni dokazi.

Do dostavljanja izvještaja i materijalnih dokaza, njihove analize i donošenja tužilačkih odluka, Tužilaštvo ne može iznositi u javnost bilo kakve detalje i informacije o svakoj pojedinačnoj provjeri i istražnoj radnji koje se obavljaju.

- Naročito ne možemo i nećemo odgovarati na različite neprovjerene informacije i senzacionalističke objave pojedinih medija i na upite u vezi sa takvim objavama koje nanose nemjerljivu štetu društvu u cjelini i daljem toku istrage - navodi se u saopštenju.

U toku dana biće održan sastanak operativne istražne grupe tužilaca i ovlaštenih službenih osoba agencija za provođenje zakona i dogovorene dalje smjernice u rasvjetljavanju svih okolnosti koje su prethodile i koje se odnose na ove događaje.

Biće održan i sastanak glavnog tužioca i menadžmenta Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona na kojem će biti analizirano postupanje institucija u vezi sa prijavljenim krivičnim djelom nasilje u porodici povodom konkretnog slučaja, kao i ostalih slučajeva nasilja u porodici i drugih oblika nasilničkog ponašanja, navodi se u saopštenju.

Nermin Sulejmanović iz Gradačca je u petak, 11. avgusta, iz pištolja ubio bivšu suprugu u prisustvu kćerke i to uživo prenosio na društvenoj mreži "Instagram".

On je potom na različitim lokacijama u Gradačcu ubio oca i sina, te ranio policajca, muškarca i ženu. Sulejmanović je nakon toga izvršio samoubistvo.

U Gradačcu je proglašena trodnevna žalost.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najavljeno pojačano kretanje vozila Eufora u naredne dvije sedmice Najavljeno pojačano kretanje vozila Eufora u naredne dvije sedmice
Pred ministrima važan dokument: Posljednja šansa za Izborni zakon BiH Pred ministrima važan dokument: Posljednja šansa za Izborni zakon BiH
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    10h 31m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    12h 50m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    13h 17m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    15h 57m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    8h 38m
    0