У току систематски напад на Србе и СПЦ

13.06.2022. 19:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је у селу Клобукар у општини Ново Брдо обијено 11 повратничких кућа, а у Доњој Гуштерици црквена канцеларија, чиме је број етнички мотивисаних инцидената у јужној покрајини за свега 48 часова достигао шест, што потврђује да је се спроводи "системски напад на Србе, њихову имовину и објекте Српске православне цркве /СПЦ/".

Из Канцеларије подсјећају да су, осим обијених објеката, ноћас ножем избодена двојица младића српске националности из Партеша, опљачкане су двије продавнице Срба у Великој Хочи, да расељеним вјерницима из Суве Реке није дозвољено да присуствују слави у Мушутишту, а да су разбојници покушали да обију парохијски дом у Осојану.

- Оваква статистика показује да је по среди системски напад на Србе, њихову имовину и објекте СПЦ, а да талас насиља свој корен има у Приштини и односу власти Аљбина Куртија према Србима - наведено је у саопштењу.

Из Канцеларије за Косово и Метохију су поново упитали представнике међународних организација да ли ће и када дићи глас против терора којем су изложени Срби на Космету и послати поруку нулте толеранције према насиљу над Србима.

Из Канцеларије наводе да ће наставити да граде куће на Космету, економски оснажује српски народ и помажу СПЦ, али да ће ови инциденти остати мрља на лицу међународних представника. 

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 31m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 6m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 5m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 32m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 24m
    0