U toku sistematski napad na Srbe i SPC

13.06.2022. 19:00
0
IZVOR: srna.rs

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u selu Klobukar u opštini Novo Brdo obijeno 11 povratničkih kuća, a u Donjoj Gušterici crkvena kancelarija, čime je broj etnički motivisanih incidenata u južnoj pokrajini za svega 48 časova dostigao šest, što potvrđuje da je se sprovodi "sistemski napad na Srbe, njihovu imovinu i objekte Srpske pravoslavne crkve /SPC/".

Iz Kancelarije podsjećaju da su, osim obijenih objekata, noćas nožem izbodena dvojica mladića srpske nacionalnosti iz Parteša, opljačkane su dvije prodavnice Srba u Velikoj Hoči, da raseljenim vjernicima iz Suve Reke nije dozvoljeno da prisustvuju slavi u Mušutištu, a da su razbojnici pokušali da obiju parohijski dom u Osojanu.

- Ovakva statistika pokazuje da je po sredi sistemski napad na Srbe, njihovu imovinu i objekte SPC, a da talas nasilja svoj koren ima u Prištini i odnosu vlasti Aljbina Kurtija prema Srbima - navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su ponovo upitali predstavnike međunarodnih organizacija da li će i kada dići glas protiv terora kojem su izloženi Srbi na Kosmetu i poslati poruku nulte tolerancije prema nasilju nad Srbima.

Iz Kancelarije navode da će nastaviti da grade kuće na Kosmetu, ekonomski osnažuje srpski narod i pomažu SPC, ali da će ovi incidenti ostati mrlja na licu međunarodnih predstavnika. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Đurđevdan u Prizrenu Obilježen Đurđevdan u Prizrenu
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Najčitanije
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    21h 51m
    1
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    17h 46m
    6
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    14h 16m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    2h 27m
    0
  • Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
    13h 25m
    1