У Вишеграду сутра молитвена литија подршке вјерницима у Црној Гори

08.02.2020. 12:34
0
ИЗВОР: Srna

Молитвена литија подршке вјерницима Српске православне цркве у Црној Гори биће одржана сутра од манастира Добрун до Храма Светог цара Лазара у Андрићграду.

Полазак је испред манастира Добрун у 12.00 часова, а скуп је од 15.00 до 16.00 часова у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду, гдје ће бити служен молебан.

Из Црквене општине Вишеград позивају све људе да буду дио молитвене подршке вјерницима у Црној Гори у остваривању основних вјерских права и слобода.

Организатори молитвене литије су свештенство и монаштво парохија вишеградских, а обезбијеђен је и превоз са Трга палих бораца у 11.00 часова.

У Црној Гори је крајем децембра прошле године усвојен Закон о слободи вјероисповијести којим је предвиђено да држава постаје власник свих вјерских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од вјерских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор вјерника Српске православне цркве у Црној Гори због чега су организовани молебани и литије широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Данас Сабор Светог архангела Гаврила Данас Сабор Светог архангела Гаврила
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    20h 45m
    0
  • Крађа у Палама
    19h 3m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    15h 30m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    18h 18m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    11h 39m
    0