У вријеме кад се сјећамо XIV ЗОИ: Погледајте како изгледа спуштање низ оштећену требевићку боб стазу (ВИДЕО)

10.02.2023. 20:22
0
ИЗВОР: oslobodjenje.ba

Боб стаза је чак и оштећена употребљива, а тек уз одређена улагања...

Ово је период године у којем се, посебно оне старије Сарајлије, сјећају XIV зимских олимпијских игара које су 1984. године одржане у бх. пријестоници.

Уз она носталгична подсјећања како је тада град био уређен, како су сви "дисали" за Олимпијаду, што су неоспорне чињенице, повремено се појављују и снимци који показују колико су заправо квалитетно рађени олимпијски објекти намијењени такмичењима.

Један од таквих објеката је и боб стаза на Требевићу. У вријеме када је изграђена званично је проглашена најсигурнијом стазом на свијету, јер је у такмичењима у бобу у санкању дозвољавала развијање великих брзина без опасности по такмичаре.

Истовремено, боб стаза је међу објектима који су највише оштећени у рату. Ипак, и оваква каква је тренутно, она је изузетно потентна за кориштење, чак више љети него зими.

Наиме, на друштвеним мрежама су се појавила два видео снимка. На једном од њих "сниматељ" је ставио мини камеру на кацигу, сјео на санке попут оних које се користе на такмичењима, а које су на себи очигледно имале уграђене точкове, и спустио се низ требевићку бобн стазу. Друга особа је учинила то исто само на бициклу.

Ниједан од ова два снимка није настао сада. По сунчаном времену и зеленом лишћу на околном дрвећу очито је да је настао у другачијим временским приликама у односу на актуелне. Али истовремено показује да се стаза, чак и оваква каква је сада оштећена, може користити, а тек уз одређена улагања засигурно би могла представљати профитабилну атракцију. Уосталом, у то се можете увјерити гледајући видео-снимке.


 

Коментари 0
Повезане вијести
Потукло се тридесетак младића у центру Сарајева Потукло се тридесетак младића у центру Сарајева
Сутра мирни скуп на мјесту гдје је страдала Азра Спахић (ФОТО) Сутра мирни скуп на мјесту гдје је страдала Азра Спахић (ФОТО)
Тешка несрећа у Сарајеву: Једна дјевојка погинула, двије тешко повријеђене Тешка несрећа у Сарајеву: Једна дјевојка погинула, двије тешко повријеђене
Најчитаније
 • Полиција објавила детаље несреће у којој је погинуо отац шесторо дјеце (ВИДЕО)
  12h 41m
  0
 • Алекса Вукадин ученик генерације Средњошколског центра „Пале“
  15h 0m
  5
 • Утопила се два тинејџера
  3h 12m
  0
 • Прекид електричне енергије у Палама
  15h 59m
  0
 • Прича о једној Дуњи (ФОТО)
  9h 38m
  0