У вријеме кад се сјећамо XIV ЗОИ: Погледајте како изгледа спуштање низ оштећену требевићку боб стазу (ВИДЕО)

10.02.2023. 20:22
0
ИЗВОР: oslobodjenje.ba

Боб стаза је чак и оштећена употребљива, а тек уз одређена улагања...

Ово је период године у којем се, посебно оне старије Сарајлије, сјећају XIV зимских олимпијских игара које су 1984. године одржане у бх. пријестоници.

Уз она носталгична подсјећања како је тада град био уређен, како су сви "дисали" за Олимпијаду, што су неоспорне чињенице, повремено се појављују и снимци који показују колико су заправо квалитетно рађени олимпијски објекти намијењени такмичењима.

Један од таквих објеката је и боб стаза на Требевићу. У вријеме када је изграђена званично је проглашена најсигурнијом стазом на свијету, јер је у такмичењима у бобу у санкању дозвољавала развијање великих брзина без опасности по такмичаре.

Истовремено, боб стаза је међу објектима који су највише оштећени у рату. Ипак, и оваква каква је тренутно, она је изузетно потентна за кориштење, чак више љети него зими.

Наиме, на друштвеним мрежама су се појавила два видео снимка. На једном од њих "сниматељ" је ставио мини камеру на кацигу, сјео на санке попут оних које се користе на такмичењима, а које су на себи очигледно имале уграђене точкове, и спустио се низ требевићку бобн стазу. Друга особа је учинила то исто само на бициклу.

Ниједан од ова два снимка није настао сада. По сунчаном времену и зеленом лишћу на околном дрвећу очито је да је настао у другачијим временским приликама у односу на актуелне. Али истовремено показује да се стаза, чак и оваква каква је сада оштећена, може користити, а тек уз одређена улагања засигурно би могла представљати профитабилну атракцију. Уосталом, у то се можете увјерити гледајући видео-снимке.


 

Коментари 0
Повезане вијести
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Идентификовани жена и дијете пронађени у кориту Миљацке Идентификовани жена и дијете пронађени у кориту Миљацке
Годишњица убиства српских дјечака у Хаџићима; Срђан (12) и Сташа (13) убијени док су се играли Годишњица убиства српских дјечака у Хаџићима; Срђан (12) и Сташа (13) убијени док су се иг...
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    23h 29m
    12
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    18h 13m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    17h 26m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    19h 34m
    3
  • Никола Голијанин освојио Отворено првенство у тенису
    21h 47m
    1